Working mates

Det visade sig vara ett bra val med långkalsonger, ullvantar och dubbla ulltröjor och en extra väst under jackan på dagens jobb. Ändå var det bara ett par minusgrader på sin höjd, men kombinationen av nordanvind och vinterovana kändes tydligt. Men det har varit skönt, friskt och härligt förutom en kort stund på eftermiddagen då jag stod mitt i blåsten. Då blev det kallt trots alla klädlager. Fröken Vi gjorde mig sällskap på jobbet idag, hon såg helt bekväm ut i sin mörkröda goldenpäls även i den värsta blåsten. Det är nog päls man ska ha. En fin dag på jobbet i kylan. Jag gillar verkligen vardagar. På förmiddagen efter de obligatoriska promenaderna kom labradortiken Winnie med husse för träningen. Winnie är engelsktalande, hon flyttade till Sverige för ett tag sedan och blir särskilt glad när husse berömmer henne på hennes modersmål. När hon var nyinflyttad var hon lite blyg men numera räcker det med att hon ser mig för att svansen ska gå. Hon vet vad som stundar och att apportera dummy tillsammans med husse är något av det bästa hon vet. Fina hund. En lycklig och arbetsvillig labrador värmer upp den mest frusna vinterträningsdag.

Sedan var det kurs. Sista gången i gruppen tema dirigering. Fina hundar då med. Av tre olika retrieverraser. Vi fortsatte på det inkörda temat idag med såklart. Handling blev det en hel del av, sidoslag och sök åt sidan och linje ut till en lång suddad markering. Så prövade vi att gå mot skottet i en hyfsat lång dold dirigering innan vi bytte terräng och prövade linjer och riktat sök i mossmark. Det blev riktigt bra tycker jag. Även om den delikata halvfrusna och nybajsade hjortspillningen (en flock på tretton hjortar lämnade precis fältet innan vi kom dit) som fanns över princip hela gärdet ställde till det för några av hundarna. I stort sett oemotståndlig enligt somliga. Vi skojade lite om att jag kanske skulle samla hjortskit och frysa in i påsar så folk kan ha till störningsträning hemmavid. Vem vet, det kanske hade varit en god ide. Ha ha.

Nu ska jag bänka mig i soffan och se fjärde delen av hundar som jobbar på Kunskapskanalen. Kvällens avsnitt ska handla om arbetskollegor. Sådana med fyra tassar och en glad svans. Jag känner mig upprymd redan innan jag sett programmet. Hundkollegor är det finaste som finns.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Notice: Funktionen WP_Scripts::localize anropades felaktigt. Parametern $l10n måste vara en array. För att skicka valfria data till skript ska du använda funktionen wp_add_inline_script() i stället. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 5.7.0.) in /customers/2/6/8/kopparhult.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5865
Rulla till toppen