Valpar planeras!

Jaktgoldenvalpar planeras 2020/2021

Vi planerar goldenvalpar i slutet av året och kommande år.

Är du genuint intresserad av golden retriever som jakthund och har tid att avsätta på träning och aktivering av din nya familjemedlem är du välkommen att anmäla ditt intresse för valp. Hör gärna av dig till Katarina 0723140450, lättast att nå mellan kl 8:00-10:00 för mer information. (mail riskerar att försvinna i flödet så vi föredrar kontakt per telefon)
Fri prövningsrätt vid val av valpköpare förbehålles.

Kull 1: Ippikas Schumakers Hyldeblomst ”Jippi” kommer att paras med Höghedens Xymer om allt går som planerat. Jippi, som ägs av vår kompis Nettan har 1a pris i nkl på bprov och wt och har prövats med gott resultat på praktisk jakt. Ymer kommer ur dokumenterat väl fungerande jaktlinjer och är Svensk lydnadschampion. 3/8, Jippi är parad med Ymer och vi hoppas på valpar i början av oktober 2/9, Jippi är konstaterad dräktig med ultraljud. 2/10, Valparna är födda, åtta små blev det, fyra hanar och fyra tikar. Alla valpar är placerade.

 

Ippikas Schumacher Hyldeblomst

Jippi är en pigg mentalt stark goldentik av trevlig modell. Hon ställer gärna upp på arbete och tränas för jakt och jaktprov. Hittills har hon ett 1a pris i nkl på b-prov och har introducerats som apportör på andjakter.

Hd B
Ed UA
Ögonlyst ua
1a pris nkl B-prov och WT, mentalbeskriven

Höghedens Xymer

Ymer kommer ur en kull från Höghedens kennel med friska trevliga syskon. Flera av dem används till jakt och/eller jaktprov och i stamtavlan återfinns väl dokumenterade linjer med duktiga jakthundar. Ymer själv tränas och tävlas i lydnad och bruksarbete med stor framgång. Han är sedan tidigare far till ett par kullar. Han är svensk lydnadschampion och tävlar i elitklass spår

Hd A
Ed UA

Jippi & Ymer

Kull 2: Searover Xtra Niki ( Gleen Mohrs Niko-Höghedens Xtra)kommer också att paras med Aquaseers Cash Out om ögonlysningar och dna prov är okej. Niki är en ung välbalanserad tik, lugn vid sidan men med fin arbetslust. Info och bilder på Cash och Niki kommer. Niki har inte startats på några prov än men det kommer när proven öppnar igen. Niki har höfter B och armbågar UA , Cash har höfter A och armbågar UA. Cash är en ung mycket trevlig hane med starkt arbetsfokus.  Cash har tagit 1a pris nkl och ökl både på b-prov och wt och han tävlas i bruks med fina resultat. Hans far är Kopparhults Poker så genom att använda Cash får vi tillbaka lite av våra tidigare linjer.

Niki & Cash

Pin It on Pinterest

Scroll to Top