Planerade valpkullar

Goldenvalpar planeras hösten 2022

“Vi”, Yesrieves Veni Vidi Vici är parad med “Cash”, Aqua Seers Cash Out.
Sju fina valpar föddes 26/10. OBS! Alla valpar är placerade

 

“Vi” har höfter A och armbågar UA och är ögonlyst utan anmärkning. Hon är sparsamt startad på jaktprov med 1a nkl och 1a ökl som resultat. Som unghund startade hon också på workingtest, på unghundsderbyt 2019 där hon placerades som 3a. I övrigt används hon på praktisk jakt som apportör på mindre och större fågeljakter under säsong.

Cash har också höfter A, armbågar UA och är ögonlyst utan anmärkning. Också Cash används flitigt som apportör på fågeljakter. Utöver det är han tränad och tävlad i bruks och på jaktprov. Han har på får starter tagit sig till elitklass där han tilldelats 1a pris. Cash var också med i det vinnande laget på nordiska mästerskapet för Golden retriever 2022.

Kombinationen ger 0,4 % i inavelsgrad, HD index 108 och ED index 101. I stamtavlan som består av goldenlinjer vi känner väl finns många högt meriterade väl fungerande golden som stått sig väl i konkurrensen. Vi väntar oss hårt arbetande hundar med livligt temperament och högt intensitet. Är du intresserad av en golden för i första hand jakt och jaktprov, har tid och känner engagemang för rasen som jakthund är du välkommen att höra av dig för mer information.

Ps Vi säljer inte valpar till sällskap eller aktiva familjehem. Vi prövningsrätt vid val av köpare förbehålles. Ds

 

Jaktcockervalpar planeras eventuellt till början av 2023

“Cleo”, X-paws Less is More ska paras med “Eddie”, Eventides Guardian of Eden

Cleo är dotter till vår Smedmästarens Mer och SM vinnaren 2021 Hunter Guilds Junpier “Jilla”. (Jilla är också mamma till vår unga cockerhane Lad). Söta Cleo är mjuk trevlig cockertik som fungerar utmärkt både i vardagen och på jakt. Hon har godkänt vattenprov men är inte startad på fältprov än. Däremot är hon prövad på praktisk jakt (fältfågel) där hon jagar i fin kontakt med sin förare. Cleo har HD A, ED UA och är ögonlyst UA februari 2022.

Eddie är en ung härlig hane som vi haft möjlighet att följa från det han var ung. Han har alla de egenskaper vi önskar hos en hund och i synnerhet hos en cocker. En hund man smälter direkt för. Eddie har godkänt vattenprov och är startad på unghundsderbyt 2021 där han uppvisade ett fint sök och fina egenskaper även om det inte räckte hela vägen. Vi har också haft förmånen att få jaga tillsammans med Eddie och hans husse och gillar det vi sett. Eddies far är “Vip”, Edgegrove Vor (som också är far till vår unga Lad) och hans mor är SEJ(j)CH  Eventides Magic Wand. Eddie har HD A, ED A och ögon ua november 2021.

Delar du vårt intresse för cocker  eller golden som jakt/arbetande hund och har tid att avsätta på träning och aktivering av din nya familjemedlem så är du välkommen att anmäla ditt intresse för valp. Hör gärna av dig till Katarina 0723140450, lättast att nå mellan kl 8:00-10:00 för mer information.
Fri prövningsrätt vid val av valpköpare förbehålles.

Pin It on Pinterest

Scroll to Top