Ett gott skratt förlänger livet

Det har blivit vinter. Minusgrader och ett tunt lager snö. Passande av snön att komma lagom till första advent. Det sitter mycket känslor i vädret och nästan omgående när det vita föll till marken kände jag en rejäl dos julstämning svepa in. Tulpangardinen försvann från köksfönstret och fick lämna plats för domherrar och efter en kattvätt av rutorna ställde vi adventsstakarna på plats. Den stora stjärnan av papper hängdes också upp och sommarduken i det vita rummet byttes ut. Självklart tände vi alltsammans när mörkret kom även om det inte är advent förrän i morgon egentligen. Fast vi glömde glöggen. Mest märkligt med det var nog ändå att ingen av oss saknade den.

Lad har burit säckar. Hela femtiotvå stycken pelletssäckar från bilen in i den allt rangligare vedboden. Han bar inte såklart, det är han inte hund till, men han hjälpte slottsherren med alla femtiotvå säckarna genom att följa honom fram och tillbaka från bilen till boden alla femtiotvå rundorna. Dit husse går dit går jag tänkte han nog. När husse pausade för att hämta andan och sträcka ut ryggen hoppade han upp och satte sig på traven med pelletssäckar. Han vill absolut inte riskera att missa någonting som hussen gör. Rätt gulligt. Lillie var klok nog att betrakta säckbärandet på lagom avstånd. Jag tror inte hon såg vitsen med att trampa fram och tillbaka i samma spår femtiotvå gånger. Men så är hon ingen gullig cocker heller, mer en smart söt och redig labrador.

Queen Lyra var gullig häromkvällen med, så pass att hon fick oss att skratta så tårarna rann.  Vi skrattade på hennes bekostnad, länge dessutom, det var kanske inte så fint gjort men hon var hysteriskt rolig. Lyra gillar att ligga i clubfåtöljerna i puben, särskilt den som står till vänster om den gamla mjöltunnan närmast akvarieväggen för där har hon överblick över både rummet, slottsherren och situationen. En strategisk plats som har blivit hennes. Hon har gjort fåtöljen och platsen till sin med en drottnings självklarhet. Men häromkvällen när slottsherren höll på med vattenbyte till alla de hundratals fiskarna hade han flyttat på fåtöljen och istället ställt dit en nittioliters svart rund plastbalja. För att underlätta vattenbytet. Lyra som var trött och nöjd med dagen gick in i puben och tänkte som vanligt hoppa upp i clubfåtöljen vilket hon också gjorde, och landade på botten i vattenbaljan. Drottning som hon är fann hon sig ändå fort tycker jag men sedan den kvällen har hon bara hoppat upp i den fåtöljen som står på högersida om mjöltunnan. Fullt förståeligt faktiskt. Söta Lillie har istället tagit över drottningtronen till vänster, faktiskt utan att Lyra ens protesterat mot tilltaget. Där sover hon nu på en mjuk kudde helt utslagen efter dagens aktiviteter i snön. 

 
Rulla till toppen