Fifty shades of yellow

På temat två markeringar är bättre än ingen träning alls tog vi några gummibollar i snöre med oss på förmiddagens sköna promenad. På halva sträckan fann vi en bra terräng passande för några gummibollsmarkeringar innan vi promenerade vidare. Glada hundar markerade och levererade. Eftermiddagen tillbringade vi, som så många andra, i jakten på de sista julgåvorna. Det gick fint, hyfsat stress och prestigelöst tog vi oss fram i butikerna och vi fick tag i ungefär det vi skulle samtidigt som ett och annat spontanköp följde med på köpet. Bland annat en senapsgul blus till mig själv. Att användas under juldagarna tänkte jag som lite kontrast till allt det röda. Rött och senapsgult är dessutom fint tillsammans. Samma färgkombination som en faluröd fasad med ockragula dörrar på ett ungefär. En senapsgul blus är annars något jag aldrig trott att jag skulle köpa till mig själv. Inget senapsgult alls faktiskt. Jag gillar gult men inte på kläder till mig själv. Ändringen kom först förra året när jag fick en gul ulltröja från chevalier och sedan förvånat fått höra av flera olika människor att jag klär väldigt bra i gult. Något överraskat över kommentarerna känner jag nu hur jag trivs i gult och faktiskt uppskattar den senapsgula färgen jag inte alls gillat förut. Man för inte vara sämre än att man kan ändra sig och det har jag gjort nu. Imorgon ska jag ta den nya senapsgula blusen när vi går på julbord.

Vi köpte en gran med. Ett riktigt praktexemplar för knappt några pengar alls. Det fanns inte många granar kvar och dessutom var de billiga så jag undrar hur det egentligen var möjligt att denna täta gran stod kvar. Nu har slottsherren friserat den lite till, klätt den i lampor, kopparfärgade kulor, glitter och en guldstjärna i toppen. Vatten har den fått med. Den strålar och doftar ljuvligt i puben. En gran inomhus är en av de finaste traditionerna tänker jag, en bit av naturen som vi sedan smyckar och gör fin. Nu ska vi bara lära Rota att låta julgranskulorna vara i fred och tala om för Mer att man inte kissar på inomhusgranar. Inte i år heller. Och så undrar jag vad mans ka gör med pumpan? Den fina orange runda pumpan som vi tog in till Hallowen som fortfarande står stadig och vacker på golvet intill murstocken. Orange är helt fel till jul, färgen smälter inte alls in lika bra till det röda som senapsgult gör. Så vad gör man? Kanske kan jag måla pumpan röd, klistra på bomull till skägg och tråckla på den en tomteluva? Eller ska jag låta kaninerna äta upp den? Tillsvidare får den står kvar intill tomten vid murstocken så får vi se när det börjar närma sig julafton.

Den här bruksanvisningen är väldigt rolig tycker jag, och bilden till vänster är så mycket jag. Eventuellt är det därför slottsherren fixar julgranen…

Den måste vara ritad av evNär vi shoppade idag såg vi tomteluvor till hundar. Tomteluvor med blinkande ljus men en tillhörande liten kjol med. Vilket påhitt tänkte jag som inte tycker att hundar ska ha kläder överhuvudtaget samtidigt som jag funderade över hur Rota skulle te sig i tomtekjol och luva. Hon skulle nog bli riktigt söt men hade säkerligen besvärat slängt sig på rygg för att bli av med eländet omedelbart. Flow däremot att troligen älskat det, jag kan riktigt se hur hon hade showat loss med tomteluvan på sned och tindrande ögon. Hon hade säkert gjort succe på vilken julfest som helst.

1 reaktion på ”Fifty shades of yellow”

  1. Det är väldigt gott med baconlindad pumpa. Skär delar av pumpan som typ smala melonslides och linda bacon runt. Låt skalet på pumpan sitta kvar, det går att äta. 175 grader i typ 35 min men känn efter 30 min, beror på vad det är för slags pumpa. Ibland behövs 40 min eller mer. Jättegott med ris till , lite champinjonsås och ett glas rött.
    Och jag har bästa receptet på pumpasoppa med kokosmjölk. Så ingenting för kaninerna alltså….!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen