Årets sista dag

Han har svårt att komma till ro och trampar runt på köksgolvet. Det beror inte på att det är nyårsafton och att smällare och raketer stör utan det som stör honom är istället att jag inte kan sitta still så han kan lägga sig tillrätta. Älskade Mer. Närheten personifierad. Helst skulle han nog varit tätt intill mina fötter dygnet om med undantag för de timmarna han jagar, söker fågel och apporterar i min närhet. Det har sagts mig att cockrar är enmanshundar även om de trivs och har ett behov av att leva i flock. Vi har tre här som stämmer in på den beskrivningen. Eller två och en halv för pocketcockern Rota har nog inte riktigt knutit an så hårt till mig än och nöjer sig ofta med närheten till labradorunghunden. Som nog mest är som labradorunghundar är, det vill säga nöjd och tillfreds både intill mina fötter och i rummet bredvid. Bruna Mer drar en suck och rullar lättad ihop sig när jag sätter mig på plats vid köksön där jag kan övervaka termometern och ryggbiffen av dov som ligger i ugnen på väg att bli nyårsmiddag för Slottsherren och mig. Vackra goldenfröken Vi övervakar samma hjortstek från en annan vinkel. Jag tror hon hoppas på att ugnen plötsligt ska sprängas i bitar och skicka ut hjortsteken så hon kan greppa den i en snabb räddning och med hög svansföring ta den med sig ut i trädgården och äta den med andakt till raketer och månsken. Vi själva iförda joggingbyxor och en go fleece tar vi nyårsfirandet med ro på det sättet som vi trivs bäst. Hundträning tillsammans med en god vän på dagen och en middag på tu man han med flocken på kvällen. Det hade såklart inte varit fel med lite umgänge och social uppgradering till nyårsmiddagen heller men glada över att ha varandra så blir det bra så här också, när läget är som det är. Jag tycker dessutom det är förbaskat skönt att slippa klä mig i nyårsklänning och dra in magen och hålla mig vaken och trevlig  ända till tolvslaget. Med åren har jag blivit allt bekvämare och mer på det klara med vad jag verkligen uppskattar. Stora nyårsfester är inte en av de sakerna.  Så skålar vi då och välkomnar det nya året och säger tack till 2020. Happy New Year!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen