Att vara nöjd är inte aktuellt?

När nu leran kommit tillbaka för att stanna, det verkar så i alla fall, är jag glad att det samtidigt blivit längre och ljusare dagar. Särskilt bra är det med tanke på att det tar en halvtimme extra att hålla rent i hundavdelningen och resten av slottet, det är en av lerans biverkningar. Alltid dessa baksidor.

Men det kan det vara värt tänkte jag då jag jobbade ute med kurser hela dagen. Det är en mild biverkning och det är värt en hel del lera att få vistas i närmare tio plusgrader och sydvindar. Jag hoppas att vi är ikapp för terminen nu vad det gäller tillfälliga avbrott på grund av snöfall och halka. Fast säker kan man inte vara, mars kan lura oss många gånger om med snöstormar och köldknäppar. Men som sagts tidigare, den dagen den sorgen. Om det nu skulle bli så. Det är riktigt roligt att vara igång med ”jobbet” igen i alla fall. Det är full fart på kursstarterna och de avlöser varandra den här och kommande veckor. Så nu kör vi allt vad tygen håller och hoppas att vi ska kunna hålla oss undan längre avbrott. Full speed forward. Friska och pigga.

En äkta dammråtta. Man kan tycka att de borde varit utrotade vid det här laget. Med alla tänkbara moderna påfund som dammsugare, städtips och inspirerande bilder från välstädade hus i inredningsmagasin. Men i vårt slott lever de uppenbart kvar i högsta välmående. Kanske är råttorna att se som sundhetstecken? Jag städar åtminstone inte bort min tid tänker jag, och för mig är det mycket roligare med ett riktigt bra närsök än ett dammfritt golv.

På dagens kurser pratade vi en del om mål och mening. Om varför vi valt att träna hund. Och om att det faktiskt är okej att vara nöjd även om man inte uppnår perfektion. Att vara tacksam över hunden man har och möjligheterna som ges. Lite lagom svenskt nöjd är inte så dumt alla gånger. Det kan det vara bra att tänka på om prestationsjäveln slår till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen