Bara gör det!

Idag är inte vädret av den trevliga sorten alls. Urtrist rent ut sagt. Blött, klafsigt och halt. Men det är väder i alla fall, äkta västsvenskt vinterväder och det ska man väl vara glad över i dessa tider när mycket annat inte här att lita på. Det blev ingen kurs idag. På förekommen anledning. Kursdeltagarna måste kunna ta sig hit någorlunda säkert. Idag var tveksamheten till det för stor. Dessutom blir väl varken hundar eller förare överlyckliga av att halka runt i slasket, med hårda vindar och regnet piskande i ansiktet. Det är så det är på vintern i den här änden av Sverige och jag kan väl inte påstå att det kom som en överraskning direkt. Bättre väder lär det bli och då tar vi igen det missade kurstillfället. 

Eftersom jag plötsligt stod med en nästan ledig dag i händerna gällde det att fånga stunden. Så själv har jag traskat runt i slasket och tränat två av hundarna efter de obligatoriska promenaderna. Sedan tyckte jag det räckte, skyllde på ett samtal till banken jag måste ordna med och flyttade in till värmen och pappersarbetet. Men jag är glad att jag tog mig i kragen och gick ut och tränade först. Någon måste göra jobbet som jag skrev igår och i det här fallet hänger den uppgiften enbart på mig. Hundarna då? Jo då, de älskar även snöglopp och slask och var lika glada som alltid för en stunds träning. Jag avundas deras lättsamma inställning. Snart ska jag kliva i bootsen och regnkläderna igen och ta en eftermiddagssväng och träna en hund till. Med de fyrfotade vännernas inställning färskt i minnet ska jag glatt kasta mig ut i slasket och se till att göra det absolut bästa av situationen. Mindfull så det sprutar om det. Återigen tacksam över att ha hälsan och möjligheten att träna hund. Även när det är slask.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen