Box of frogs

Jag var vilse en stund i morse, svävade i väg i tankarna och funderade över att byta jobb. Byta bana och göra något helt annat. Så dumt tänkte jag lite senare när jag traskade runt med hundarna i skogen och morgonsolen. För jag är inte vilse alls, jag är helt hemma där jag vill vara. Så lyssnade jag på en inspirerande podd till frukost nummer två och blev ännu mer övertygad om att jag inte är det minsta vilse. Ibland är det bara lite inspiration av likasinnade som behövs.

Efter tre veckor tillsammans med baby Till börjar jag bli lite otålig. Lite lätt rastlös. Det är gulligt med valp men jag vill komma igång med hennes träning. Så nyfiken på att se vad jag kan få ut ur henne. Hur hon kommer att se ut som vuxen. Hur hon kommer ta sig an terrängen. Om hon kommer att ha det där karaktäristiska snoende cockersöket. Blir hon kanske en ”box of frogs”? Vad hon kommer tycka om vilt och vatten. Några små delar hos henne tycker jag mig ana redan nu. Vi får se om det stämmer sedan när jag har facit i hand. Idag gick vi en liten skogsmullerunda igen. I en ny skog femtio meter hemifrån. Oöndligt stor och lite småläskig tyckte Till. Särskilt när tranorna trumpetade från fältet intill. Då fick hon krypa upp i mitt knä och tryggheten. Jag för min del tyckte de var lite läskigare när en örn flög förbi. En liten vit cockervalp måste väl vara ett lätt byte för örnens skarpa blick och starka klor? Fast jag behöver nog inte oroa mig för Till är inte mer än ett par meter från mina fötter än så länge. Det gillar jag.

Den svarta unghunden har bara en knapp månad kvar som unghund nu. Sedan fyller hon två och tar klivet upp till vuxenvärlden enligt hundreglerna. Jag vet inte jag. Lite brådmogen har hon i och för sig varit hela tiden. Åtminstone i en av sina personligheter. Den andra är mer barnslig och impulsiv. Jag ska försöka plocka fram lite mer av den sidan för så här efter löpet är hon allvarsam i överkant och smått tråkig faktiskt. Det var lite så efter hennes första löp med så kanske jag inte ska göra affär av det utan vara låta henne vara några veckor och ta nya tag efter det. Hon är bra tränad i grunderna nu tycker jag så kanske en viloperiod är rätt väg framåt? Jag är lite otålig när det gäller henne med känner jag. Vill mycket och helst omgående. Fast jag vet att hennes(och vår)tid kommer och att jag måste ge mig till tåls. Så jag tog ut den lyckliga halvpensionären i stället, han som sällan gör mig besviken eller otålig och som bara med sin pigga uppsyn får mig på gott och hoppfullt humör trots världens alla grymheter.

På eftermiddagen kom Jennie och hundarna en sväng. Fantastiskt att kunna vara ute och träna hundarna ända till klockan sju. Men det skymde ordentligt på slutet så markeringarna blev ljudmarkeringar och vi fick övning i att styra hundar i halvmörker, inte fel det heller. Kul att träna var det, och att prata, båda delarna har varit lite av en bristvara den senaste tiden. I alla fall att få gör det tillsammans. Min och Shiv jobbade på bra, skjutna bollområden i mossmark där vi valde turordning och tränade lite sidotecken och markeringar i blötmarken efter det. Fy för det kalla blöta tyckte Min och studsade på tuvorna, att offra sig fullt ut för en tygpåse och blöta ner sig i isvatten är inte riktigt hennes melodi medan Shiv inte såg det som något hinder alls. Heather och fröken Vi fick ett träningspass med, de var dem vi tränade fram till mörkret föll. Det är underbart är våren och med den kommer ännu mer inspiration till träning. Och provstarter. På kvällen när Jennie och hundarna åkt hem kollade jag jaktprovsprogram och drömde mig bort igen. Säsongen är snart på gång att startas upp och för min egen del har det varit ett rätt långt uppehåll från prov och tävlingar nu förutom ett par små avstickare på b-provsstarter då covid men framför allt skadade och sjuka hundar kommit emellan. Jag bläddrar lite i arkiven och minns med glädje 2019 som var ett väldigt fint prov och jakt år för oss innan sjukdomar och skador tog vid. Att starta på prov och tävlingar är verkligen inte allt för oss men det ger sannerligen en viss krydda i hundlivet.

 

 

 

https://www.facebook.com/100000922359372/videos/2976865632354153/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen