Då sitter jag här igen..

..i clubfåtöljen vid laptopen med en valp ihoprullad bakom rygggen. Inte dumt alls en mörk novemberkväll. Denna valpen har dessutom fördelen med sin storlek, Flow och jag kommer troligen att kunna dela fåtölj länge utan att jag behöver sitta enbart på de fem sista centimetrarna av dynan vilket jag gjort med retrivervalparna som växt alltför fort.

Vi skulle varit på cockermästerskapet idag men det blev inte så då Mer besväras av ett stelt bakben. Istället fick det bli en hemmapysseldag med hundar, valp och trädgård. Nu på eftermiddagen kom resultatet från mästerskapet och glädjande nog blev Mers båda helsystrar, Mollie och Ila placerade som trea och fyra med varsitt ck. Släkten är värst! Eller bäst! Vann gjorde otroligt duktiga Anna Lindholm med Penny, de blev cockermästare för andra året. Vi bugar och säger stort grattis!
Lite surt känns det att vi inte kom iväg på mästerskapet men det är bara att gilla läget, och det går fler tåg som man brukar säga. Fast just mästerskaps tågen går ju inte alltför ofta. Mer ska får vila ett tag nu, så får vi tro att han snart är okej igen. Vila är väl världens bästa medicin, i många sammanhang, det är bara det att det är så förbaskat tråkigt.

De mörka november kvällarna sjunger långsamhetens lov och passar alldeles utmärkt för lite vila och återhämtning. Jag försöker tänka på det när jag känner rastlösheten komma krypande. Att jag ska ta vara på mörkret, lugnet och möjligheten till vila. Ibland går det bra, andra gånger tänker jag att jag kan passa på att baka eller bokföra lite medan jag ändå vilar. Det funkar också.

Mer spaniel, i form av Mer.

Vi tränade retrievrarna i omgångar idag, med dovhjortarna brölande i bakgrunden. Brunsten pågår som bäst och hjortarna är många här så det brölas lite från olika håll. Igår såg vi två granna hjortar i fight med varandra. Det är ett tufft liv de lever. Lilla Vi och Heather var först ut idag. Vanligtvis trygga, imponerande Vi var allt annat än trygg och imponerande idag. Det mesta gick rätt trassligt och hon hängde inte alls med på noterna. Alla har vi våra dåliga dagar och uppenbarligen hade Vi en sådan dag idag. Som en ganska normal unghund med andra ord. Senare under dagen tog slottsherren henne och Lakrits på ytterligare en sväng och då var hon sig själv igen och det mesta tycktes fungera. Ibland är det nära mellan fiasko och succe.

Och ännu mer spaniels tillsammans med en alldeles utmärkt spanielförarstövel.

Det är en hel del nytt på gång hos oss förutom lilla Flow. Bland annat har vi blivit återförsäljare för kvalitetsgummistövlar från svenska Arxus. Stövlar som vi själva använder och verkligen är nöjda med både bekvämlighetsmässigt och hållbarhetsmässigt. Stövlar är verkligen en förbrukningsvara här och själv går jag i stövlar många timmar om dagen i stort sett året om så bra stövlar är viktigt. Att Arxus dessutom kombinerar funktion med en snygg design gör dem ändå mer attraktiva. För vem vill inte ha en snygg, bekväm, stilren gummistövel? Vi har valt att satsa på att ha damstorlekar av våra favoritmodeller i vårt ordinarie sortiment. Övriga storlekar och modeller kan vi såklart ta hem efter överenskommelse. Så varmt välkomna att pröva stövlar nästa gång vi ses.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen