Det är en dag imorgon med

Måndagmorgon och tillbaka till vardagen efter en intensiv men mycket trevlig arbetshelg. Som en liten nystart uppenbarar måndagsmorgonen för mig och jag tänker att måndagar på det sättet är veckans bästa dag. Allt nytt ligger framför igen. Precis som värmen och sommaren gör just nu för det hände något med vädret i helgen faktiskt även om frosten envist hängt kvar på nätterna men vinden slog liksom om någonstans mellan lördag och söndag och gick från isande till något som kan liknas vid vårig och ljum. I går eftermiddag när jag lyfte blicken från marken och de ekipage som varit här på träning under helgen märkte jag också att björkarna slagit ut ordentligt. Det är vackert nu! Jag får inte glömma bort att verkligen se det vilket faktiskt är lätt hänt när man är upp i något och in i sig själv i fokusbubblan. Hur som helst. Idag är det nystart och jag börjar med en vilodag och återhämtning genom att gå promeader och titta på den skirt gräna och alla blommande vitsippor. Och så blir det lite bokföring med, för det hör måndagarna till.

Det är ganska trivsamt tycker jag. Med bokföring. Jag har kommit in i det bra och slåss inte längre på samma sätt med siffrorna. Vi kommer mer överens, det flyter på och summorna harmoniserar med varandra. Jag häftar kvitton, hålslår papper och fyller pärmar. Och om siffrornna vid tillfälle inte är överens med mig det så meddelar mitt bokföringssystem med ett litet pling och en varningstriangel att jag räknat fel eller tryckt på fel tangent. Så jag behöver inta vara orolig att missa något i det fallet. Jag tycker om att se det växa fram med, företagandet och papperspärmarna, det påminner mig om rörelsen framåt och möjligheterna det ger mig. Men antal papper och pärmar är lite bekymrande. De blir många till antalet och samlar rejält med damm. En kontorsbod kanske?

Vår lilla butik som ryms i slottets hundavdelning har fått en liten uppfräschning och nystart med. I slutet av förrra veckan kom stora lådor med varor som packats upp och fyllts i hyllorna. Nu finns det ett bra utbud att dummy och träningsprodukter igen som gör träningen på enklare och roligare. Eller vad sägs om den här helt oslagbara kanindummyn?

En sådan måste man ju bara ha tänker jag, den höjer ju den redan roliga träningen flera nivåer till. Skinnet är dessutom avtagbart ifall man vill träna pälslöst. Självklart har hundarna här fått testa och jag kan lova att det blev kul men också lite klurigt för dummyn väger ettkommatvåkilo så det krävdes lite teknik för de små för att få till greppet bra. Men inte för Lakrits förstås, han älskar stora apporter med tyngd och har nackmuskler utan dess like, han skulle med all säkerhet bära kanindummyn dagen igenom om han fick lov. Förresten måste jag skicka ett stort grattis till några av hans avkommor och nära släktingar som visat framtassarna på prov det senaste. Tone Andersens med fina Möller i Norge(efter Lakrits och Reedsweeoers Tex Takida )har tagit 1a pris i ekl både i Norge och Sverige och därmed fått titeln Norsk och svensk jaktchampion och en annan son i Norge, ”Tapper” (från Djurbergas kennel )var med till final på mocktrialet där Lakrits och jag var med för ett par veckor sedan och har innan dess också gedigna meriter och flera 1a pris i elitklass tillsammans med sin förare Ellen-Beate. Igår slog också kompisen Tina med Lakritssonen Larry(från Searover) till med en 2a placering på Swedish Gundog leagues Open prov på Ulkeröd. Dagarna före det tog Tina med kusinen Speedy dessutom både en 1a på elit prov och en 2a placering på Novice stake. Fattar ni så bra! STORT GRATTIS från oss och en stolt Lakritspappa. Jag tror han är stolt i alla fall, om nu hundar förstår sådant. Nöjd verkar han i alla fall. Han känner väl vår glädje förmodar jag. Fina hund!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen