Det undgår inte någon

Nu undgår det inte någon längre, det smittsamma coronaviruset. Här på slottet försöker vi ta in informationen allt eftersom den kommer, rätt information, och lyssna på vad myndigheterna rekommenderar. Jag stoppar däremot huvudet i sanden när det gäller kvällstidningar och andra mer eller mindre osäkra källor och läser inte deras artiklar. Det blir för mycket att ta in och svårt att sortera, dessutom kan oron ta sig orimliga proportioner över inte helt sakliga uppgifter.

Efter samråd med Trond och Aase har vi beslutat oss för att ställa in årets sommarcamp på grund av viruset, vilket känns väldigt tråkigt men trots allt rätt. Det är långt till sommaren och vi hoppas såklart att coronan är under kontroll både i Danmark och Sverige långt innan dess men planering, bokning och annat som behöver göras för campen behöver göras nu, och just nu känns det alltför osäkert. Hälsan kommer först och vi vill riskera något. I övrigt fortsätter det som vanligt med de små träningsgrupperna här hemma, vi tvättar händerna, handspritar, håller koll på folkhälsomyndighetens löpande information och uppmanar alla kursdeltagare att stanna hemma ifall de känner sig krassliga.

Idag slog vårvädret bakut ordentligt och regn med snöinslag vräkte ner utanför köksfönstret när jag kikade ut i gryningen idag. Så fortsatte det sedan under morgonen och en bit in på förmiddagen. Jag kom in som en dränkt katt efter första morgonpromanden och regnställen har avlöst varandra under dagen. Fast det blev faktiskt bättre än väntat ändå och på förmiddagens lilla kurstillfälle hade vi helt okej väder. En bra träning blev det, med mycket plaskande om tassarna efter natten och morgonens myckna regnande. Även eftermiddagens privatträning klarade vi av i uppehåll efter att blötsnön vräkt ner under lunchpausen. Vältajmat!

Nu är regnställen upphängda och hundarna ligger på tork utspridda här och var. Hela slottet påminner om ett våtvarmt, fuktigt omslag och jag kan föreställa mig hur tydlig lukten av blöt hund är om jag hade kommit utifrån och öppnat dörren. Dessutom behagade någon av hundarna äta något olämpligt och illaluktande i skogen på förmiddagen idag så den fuktiga inomhusluften blandas också med en rejäl dos hundfisar. Jag ångrar nu djupt att jag inte köpte med mig den rumsdoft på sprayflaska som de sålde på kusthotellet när vi var där för ett par veckor sedan. Den hade varit värd sin doft i guld nu ikväll. Imorgon ska jag vädra istället, om stormen bedarrat så inte dörren blåser bort, och tända en extra brasa i pelletskaminen så fukten torkar upp.

Imorgon blir det också premiär för vårt nya upplägg med miniweekend för mindre grupper. Först ut i raden av miniweekendar med två halvdagsträningar, middag och övernattning är elitgruppen. Planer har smitts i slottet och övningar lagts upp i tanken och på papper. En del inköp och matförberedelser har vi gjort med. Det ska bli kul att pröva upplägget och vi är jättenöjda över möjligheten att hyra jakthuset och kunna erbjuda paket med övernattning och social samvaro. Nu ska vi ladda batterierna på apportkastarna med lite ström och våra egna batterier med en god natts sömn innan vi kör igång imorgon.

2 reaktioner på ”Det undgår inte någon”

  1. Åh, det ska bli så roligt att vara på kollo igen!! Att få vara med på premiären liksom. Så lycklig att ni fixar o donar för era hängivna elever.
    Roffe är speciellt förväntansfull, då han hoppas på favvisen Thomas med alla roliga leksaker, ni vet det som smäller o far iväg – långt långt!!
    Kram även från matte
    *L*

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen