Do not waist time thinking about what you could have done differently. Keep your eyes on the road ahead and do it differently next time.

Tidig morgon igen. Mörkret och tystnaden, hundarna runt fötterna. Några hjortar skrapande i snön utanför köksfönstret på jakt efter trädgårdens smakfulla rester medan jag fyller vattenkokaren och ställer fram temuggen. Den här tiden är kanske in allra bästa stund på dagen, tillsammans med all andra ögonblick av förnöjsamhet som omfamnar mig under dagarna. Det är gott och leva. Också när det tar emot lite för det andra alternativet inte bra alls. jag häller upp det rykande vattnet i muggen med hundarna på och plockar fram scones med tillbehör. Resterna efter gårdagens trevlig jaktstigsträning med efterföljande afternoon tea inne vid kaminen. En makalöst fin arbetsdag en vinterlördag dör temperaturen stigit så pudersnön blivit till kramsnö men ändå inte töade bort. Vi gick längs en slinga i terrängen och ekipgen löste stationer med olika jaktlika uppgifter efter vägen. Övningar där både hundarnas självständighet och styrbarhet tillsammans med förarens tajming testades och tränades innan vi gick i värmen när skymningen föll. Något att reflektera över för varje förare både när det gäller mindre bra och bra saker blev det tänker jag. Intressanta reflektioner för min egen del med över skillnader och likheter i svårigheter och utförande på stationerna som vi också använde för en annan grupp för några veckor sedan. För det blev skillnader. Ett par av de stationerna som löstes lätt förra gången blev kluriga den här gången och vice versa. Visst var det andra hundar nu men att det blev så pass stora skillnader emellan grupperna beror troligen mer på vind och väder förhållanden. Bland annat så var det ingen snö förra gången och en vind av mer nordvästlig riktning istället för nordostlig som igår. Små förändringar kan som sagt göra stora skillnader. En riktigt fin dag blev det i alla fall och jag skickar iväg ett stort tack till alla sportsliga, trevliga deltagare och till Lena som kastade markeringar och hjälpte mig genom dagen. Thank you! Tyvärr blev det som vanligt inga foton från dagen, jag har liksom fullt upp med det jag gör och kommer på att jag skulle ha fotat långt efter att alla deltagarna åkt hem. Men men. Vi får samla bilderna i våra personliga minnesbanker istället och ta vara på dagen den vägen.

Idag har temperaturer klättrat över strecket och det töar lätt ute. Jag möter töandet med lite sorg för även om jag uppskattar plusgrader mest har jag funnit mig väl i vintervädret och önskar väl som de flesta andra att snön får ligga över jul. Det har varit, och är för all del, så stämningsfullt med snön, adventsljusstakar i fönsterna och ljusslingorna p utsidan. Vi har förgyllt slottet med en liten lysande vinterhund intill granarna på utsidan med. ett lite oväntat impulsköp från vår sida men när vi gick igenom ett varhus och dess julavdelning och såg att Konstsmide tagit fram en lysande cockerspaniel i naturlig storlek kunde vi såklart inte låta bli. Nu sitter den på altanen och lyser upp mörkret tillsammans med granarna och ser allmänt käck och glad ut. Förgyller min tillvaro och spär på julstämningen ytterligare en aning. Hoppas bara ingen av hanarna får för sig att kissa på den. Hmm..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen