Early bird

Kvart i fem tycker valpen blir lagom idag. Det är straffet jag får efter en gårdag då han mest fick finna sig i att vila och vänta. Straff och straff förresten, när jag kliver ut i det daggvåta gräset den tidiga morgonen möts av duvornas kuttrande när solen stiger finns det inget som överhuvudtaget liknar ett straff. Enbart förmåner faktiskt och jag tänker med en viss ironi och det var en förfärlig tur att valpen väckte mig så tidigt så jag inte missade den här stunden. Tidiga majmorgnar är magnifika också när huvudet är tungt och kroppen inte helt utvilad.

Det går fort nu, det här årets maj fullkomligt rasar fram i värmeböljan. Underbart är kort och äppleträdet har gått från knopp till att börja bli över blommat på tre dagar. Jag har inget annat att göra än att försöka hänga med, stanna och ta in och se allt det vackra blommande. Styvmorsviol, fruktträd, rasen som slår ut allt mer och syrener som redan spricker ut. Underbart ÄR verkligen kort. Otroligt glad över att ha ett utomhusjobb särskilt så här på våren såklart. Jag får så mycket sol ag bara kan önska mig och inte en led i kroppen gör ont när jag omfamnas av tjugotregrader och den varma solen. Jag ger valpen en tuggpinne för att hålla honom sysselsatt och ge mig själva tid att vakan långsamt. Han är allt annat än långsam. Han är pigg och livlig och alldeles jättevaken fast morgontimmen är tidig. Från noll till hundra på en millisekund. Vi har haft s många valpar, det är svårt att minnas precis och komma ihåg vem som gjorde vad och hur de var men jag tror nog att Pal är en av de livligare vi haft. Lite mer intensiv. Så här långt vill säga. Vad det blir av det längre fram kan man aldrig så noga veta. Som vanligt hat jag dubbla känslor så här i valptiden, jag är vill att ha växer upp fort för jag är nyfiken på vem han blir och jag är sugen p att få börja träna honom medan den andra delen vill stoppa tiden och behålla den lilla valpen och årstiden länge, länge.

Pal badade igår. Det var väl inte helt planerat skulle jag tro men han kunde inte motstå frestelsen i där han var i strandkanten tillsamman med de andra unghundarna. Rätt so det var sprang han rätt ut och simmade några meter. Överraskad och förvånad av det blöta elementet men tillsynes nöjd. Jag var också nöjd, jag gillar så klart unga valpar med initiativförmåga och nyfikenhet men jag blev lite förvånad ag med för han simmade med huvudet under vattenytan. Många valpar har vi haft som sagt och mycket har ag sett och upplevt med dem men aldrig har jag haft en valp som simmat med huvudet under vatten förut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen