En del nytt under solen

Under senare år har vi märkt att efterfrågan på privatträning ökat rätt rejält. Många föredrar att få personlig träning enskilt eller kanske två tillsammans. En del vill träna privat vid sidan om kurser och så vidare. Vi ska försöka möta den efterfrågan lite bättre genom att avsätta mer tid för det från och med sommaren. Något som också frågas efter ganska mycket är valpträning eller valpkurser. Vi har inte haft det i någon större utsträckning då vi inte tycker att det passar så bra för valpar att gå kurs i grupp. Istället har vi haft unghundskurser där hundarna varit från ungefär 6 månader och uppåt, även här är det dock en del ”valpar” som inte riktigt klarar att vistas i grupp än. Så nu har vi utvärderat och tänkt till och från sommaren och framåt erbjuder vi ett abonnemangspaket som vi kallar Privatträning-valp. Tanken är att vi träffas för privatträning, rådgivning och vägledning från det att valpen är ca 4 månader. Sedan följs vi åt under valpens första år och lägger upp träningen efter just din valp. I paketet ingår två privatlektioner per månad, rådgivning på telefon mellan träffarna, hantering, socialisering, och såklart grundträning för att utbilda en väl fungerande retriever i vardagen och som apportör. Vi introducerar också vilt, vatten och skott och arbete tillsammans med annan hund. Massage på vibrationsplatta för hunden efter varje lektionstillfälle medan vi avrundar med samtal och tankar inför nästa träff blir det med. Antalet platser kommer att vara begränsade.

Vi har också under senare år ordnat några kurser och enskilda tillfällen inför och på praktisk jakt. Även här har vi känt att det varit svårt att få till det riktigt bra i grupp. Därför introducerar vi ett Privatträningspaket liknande valppaketet-jakt. Det här paketet passar dig som har som uttalat mål, eller dröm, att starta på jaktprov men framförallt  att få pröva praktisk jakt med din retriever/spaniel. Det blir också ett abonnemangupplägg där vi följs åt under längre tid. I paketet ingår förberedande träning såsom grundträning, skott, arbete i vatten och på land, markeringar, dirigeringar och eftersök, apportörens/hundförarens roll på jakt, träningspass med bumperboy, driver etc, fotgående bakom spaniel, stadgeträning i marker med vilt och introduktion på praktisk jakt med vägledning under lugna former. Känner du att det här kan vara något för dig och är beredd att lägga tid på träning mellan träffarna så är du välkommen att höra av dig för mer information. Antalet platser är starkt begränsade.

Mer information om de nya abonnemangspaketen kommer strax ut på kurssidan under privatträning där det också finns information om den ”vanliga” privatträningen.

I butiken har det blivit en del nyheter med. En ny sändning med ulltäcken är på plats, lagom till våren. Bättre sent än aldrig brukar man ju säga. Lagret med treggings och holkar är påfyllt och kvalitetsstövlar från svenska Arxus, koppel och prylar för träning av retrievers och spaniels finns såklart som vanligt. Kvalitetstuggben av råhud från älg tillverkade av finska företaget Rauh är på väg in för er som liksom vi tycker det är viktigt att veta hur och var hundtugg tillverkas och vad de innehåller. Vi har också fått in underbara ullplädar till hundarna från CC wool. Ett företag med riktigt fint helhetstänk som värnar både om småskalighet och det svenska. Charlotte och Calles vision med företaget kan du lösa nedan. Vill du läsa mer så finner du deras hemsida här

”Vi vill skapa en miljövänlig, hållbar produktserie av svensk ull.
CC Wool’s mål är att producera användbara och hållbara produkter utan syntetiska fibrer och långa transporter. Vi vill istället basera våra produkter på ullfibrer som produceras på Svenska gårdar med hög djurvälfärd. Våra produkter ska inte bara vara snygga utan framförallt funktionella och användbara.
För att bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle spelar valet av råvara in. Svensk ull är en fantastisk, och i dagsläget en outnyttjad, råvara. Vi vill vara en del i att ändra på det, av den anledningen grundades CC Wool.
Våra produkter tillverkas i Sverige och läderdetaljerna på produkterna är läder från halländska tackor.” 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen