En kedja är inte starkare än sin svagaste länk

Ännu en fin försommardag. Tacksam och glad för den, det mesta går som regel något smidigare när vädret är vackert. Fast slottets gräsklippare gick inte smidigt alls i det fina vädret. Maskinen går fint men hela klippaggregatet gick i bitar. Ärligt talat kom det inte direkt som någon överraskning. Klippaggregatet har gått på övertid ett bra tag nu och vi har tidigare lyckats rädda det med silvertejp och en ny rem. Nu krävs det dessvärre betydligt större åtgärder för att få maskinen klippduglig igen. 

Ledig tid på förmiddagen gav utrymme för ett ordentligt träningspass tillsammans med Mer och Bäst. Den gula hunden fick jobba med vattendirigeringar, det kändes passande med tanke på vädret. Bruna Mer var med som sparringpartner, teamcoach,maskot och störning och sällskap i största allmänhet. Men visst fick han apportera med, både på land och i vatten. Den gule labradoren kändes stark och trygg i vattnet även på långa avstånd vilket glädjer mig. Han har alltid varit bra i vatten men det känns nu att stabilitet och säkerhet finns där. Fast jag behöver få till mer sidoteckenträning på vatten känner jag. Där är han lite tungstyrd emellanåt och jag fick höja rösten några gånger. I ärlighetens namn så kan han vara det även på land så det är väl där jag behöver lägga in en kraftansträngning och framför allt investera en del tid. Inget är omöjligt men allt måste tränas. Och repeteras. Och hur det än är så är det betydligt lättare att göra det på land än i vatten så jag borde verkligen börja där. Jag får börja med det imorgon men först ska jag vara glad och nöjd över utvecklingen med den gule hundens långa linjer på vatten och att han helt självklart och utan att ens verka tänka tanken om något annat väljer samma väg tillbaka oavsett om vägen runt är lättillgänglig och inbjudande. Man behöver njuta en stund av varje delmål. Den gule simmar också linjer längs med strandkanten och förbi uddar och öar så som jag önskar. Det har tagit sin tid att komma dit och det krävde genomtänkt och planerad träning genom hela förra sommaren. Målinriktat och långsiktigt. Men så har det också gett resultat. Jag önskar jag var lika genomtänkt och strukturerad inom fler områden. Kan jag kanske hoppas på att jag blir sporrad till det nu när jag kan ta del av resultatet det gjort med vattenarbetet? 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen