En ny resa

Jag har börjat en ny resa. En till ny resa mot ett nytt mål förutom utbildningen i mental träning. Jag ska lära mig att bli en bra skytt, eller en tillräckligt bra skytt för att kunna ha bössan med på jakterna och känna mig säker och bekväm med det. Målet är att kunna skjuta över min egen spaniel, eller över mina egna spaniels eftersom de är två numera. Tre med drottning Lyra även om hon inte är min fullt ut. Att kunna skjuta över sin egen hund efter väl utfört hundarbete känns om pricken över i och det ultimata resultatet av en fin relation och ett fint samarbete. Fast det förutsätter ju såklart att jag träffar fågeln bra med. Så här ska övas.

Jag började med att boka in mig på ”try before you buy” på Susegårdens skjutskola. Ett utmärkt sätt att få pröva olika bössor med hjälp av en mycket proffsig instruktör. Eftersom jag i stort sett inte skjutit med annat än ett luftgevär sedan jag tog jägarexamen för tjugofyra år sedan så fick vi börja från grunden. Att jag dessutom är högerskytt med dominant vänsteröga och lite skotträdd gör inte saken enklare. Men under den professionella ledningen av instruktören gick det riktigt bra, mycket bättre än jag väntat mig faktiskt. Dessutom var det riktigt roligt. Fullt medveten om att det här kommer att ta både tid och pengar ska jag nu gå in för det helhjärtat är tanken. På lagom ”good enough” nivå förstås. Det här med skyttet kommer också att bli en bra lärdom i mentalträning tänker jag. Fokus och koncentration.

Jag slog på stort och köpte mig en fin bössa också. När jag ändå var på gång och eftersom jag verkligen fastnade för en av bössorna jag prövade. Känslan är viktig. Nu lär jag få vänta på licensen ett antal veckor innan jag för hem den så en del av väntetiden tänker jag använda till att ta fler skyttelektioner. Så jag blir varm i kläderna ordentligt. Risken är att skyttet är rätt beroendeframkallande med, det kände jag av redan idag, så jag skulle utan vidare kunna tänka mig att vi åker tillbaka väldigt snart för att skjuta mer. Inte helt oväntat hade de en väldigt fin butik på Susegården med så jag öppnade den största plånboken och köpte en snygg märkesskjorta med fasaner på och en väldigt skön fleeceväst. Spara får jag göra en annan dag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen