Ett gott skratt förlänger livet och surt sa räven

Det har regnat. Igår fick vi en hel del regn och den nyinköpta regnmätaren visar på 24 millimeter. Välbehövligt. Och skönt att inte behöva vattna. Sommarkantarellerna mådde nog bra av nederbörden de med, innan regnet har det bara vara små gula torra prickar men idag möttes vi plötsligt av fina välvuxna kantareller på promenaden. Många dessutom. Lite surt bara att vi inte hade absolut någonting alls att plocka dem i. Vi fotograferade svamparna istället och hoppades på att de skulle finnas kvar till en senare promenad vilket de också gjorde så nu ligger de gula och glänsande som guld i svampkorgen och väntar på att någon hugad ska ta sig an rensningen.

Efter nästa vecka ska vi ha semester ett tag. En resa till Danmark för att hälsa på vänner och starta på jaktprov har vi tänkt att hinna med. Plus tusen andra saker man tänker att man ska hinna göra på semestern. Utflykter hit och dit till olika trevliga ställen och massa hundträning. Helst ska man bara hinna vara med, och måla huset. Semestern har redan ett tydligt drag av ”Mission impossible” så jag tror vi struntar i det mesta och tar dagen som den kommer. Fast Danmarksresan ska vi se till att den blir av om än i lite avskalad form. Lyra löper sedan en tid tillbaka och häromdagen började även lilla Vi. Så det blir ingen provstart för henne denna gången och vi får finna oss i att resa med hela flocken inklusive höglöpande tik. Surt sa räven men vad är väl en bal på slottet? Vi kan i alla fall trösta oss med att vi kommer att få en hel lång jaktsäsong utan löptikar och det är ju inte så dumt. Dessutom passar löptiden bra med tanke på att vi planerar att para tikarna vid nästa löp, det borde då innebära att det blir vårvalpar om allt går som det ska, och det passar ju faktiskt väldigt bra.

Vi har tränat en del långa linjer på de nyslagna fälten i helgen och vi ska fortsätta med det i veckan tänker jag. Det gäller att ta tillfället i akt. Att hålla linjen över kullen och ner på andra sidan var svårt tyckte hundarna, där hittade vi något vi missat i träningen. Så nu ska jag leta uppförsbackar en period. Nedförsbackar gå ju bra de med i och för sig, det går ju alltid att vända på dem. Jag har köpt skor i helgen med. Sommarskor som jag spanat på ett tag. Ett mellanting emellan skor och sandaler. Bekväma och fotriktiga och vansinnigt dyra men jag tror att de kan vara värda det. Vi fick oss ett gott skratt åt skorna med, inte åt deras utseende men åt etiketten som sitter på sidan. Waterproof står det. Jag tycker det alldeles fantastiskt roligt hur någon kunde komma på tanken att sätta en etikett med waterproof på ett par skor som består av i huvudsak hål. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen