Flaskhalsar och vägval

Vilket väder vi har haft idag! Ännu en föraning om att våren är på väg även om vi kommer att drabbas av ett antal bakslag innan vi är där. Jag sken i kapp med solen idag när jag tittade igenom all fröpåsereklam som dykt upp. Oj vad jag vill så och odla och oj vad mycket annat det också finns som jag vill göra. Starta mina hundar bland annat. Åka på roliga, utmanade lagtävlingar och starta på prov i Danmark. Och kanske gå med i någon mer klubb för att få tillgång till ännu mer roliga träning och ännu mer bra provverksamhet. Det finns hur mycket kul som helst att vara med på. Bekymret är som vanligt tiden. Och prioriteringarna. Ska man starta på prov och väntar sig någorlunda resultat så måste man också träna. Ganska rejält dessutom. Slumpmässigt uppkomna tiommintuersträningar och ett par välmenade markeringar nu och då kommer man inte så långt på även om lite träning är bättre än ingen träning alls. Så jag viker ihop tidningen med fröreklamen igen och begränsar mig till det vanliga utbudet. Och funderar ett varv till över huruvida jag hinner med engagemang i en klubb till innan jag fattar beslut i den frågan. Jag måste nog göra ett par aktiva vägval och ta mig igenom en flaskhals eller två först innan beslutet tas och jag planerar in alldeles för mycket nytt och roligt.

Vädret idag lockade nog fram lite vårkänslor här och var tror jag. De två hönorna och lika många tupparna krafsade i marken efter mask och insekter och kuttrade förnöjt och några av kaninerna låg och värmde sig i solen. Och jag gick rakt in i en myggsvärm. Om hundarna hade vårkänslor vet jag inte men pigga och glada var de hur som helst. Vilket de alltid är i och för sig, vilket skitväder det än är. Lilla Flow växer som ogräs, hon har skenet iväg både i höjd och vikt. Som vanligt så hinner jag inte riktigt med i utvecklingen. Hon känns redan som en tonåring i mopedåldern. Men eftersom hon är tjej kanske inte mopeder hade varit så aktuellt utan mer svart kajal runt hela ögonen och blått hår eller liknande. Hon har attityd och en outtröttlig livslust. Tur är väl det. Tror jag. Valpar, eller unghundar kan vara så olika, en del är av den lite timidare sorten, förståndiga, eftertänksamma och ”lite laidback”. Som de fina, duktiga labradorunghundarna som var här på träning idag. Fast det är inte Flow. Hon är av den andra sorten. Så liten hon är känns hon världsvan, stark och öppen för allt. Förståndig och eftertänksam existerar inte hos henne. Gör först och tänk sen passar bättre. Eller inte tänka alls. Bruna Mer hade några av de dragen som liten med, när han trodde han kunde gå på vatten och så. Han sprang rätt ut på vattendragen och upptäckte inte att underlaget skiftat förrän han sjönk och var tvungen att simma. Han såg lika överraskad ut varje gång. För han gjorde verkligen om det gång efter annan. Med åldern kom dock en viss förståndighet och numera kan man i alla fall ana en halvhalt i kroppen hos honom innan han hamnar i vattnet. Det är någon särskilt med dessa intensiva, energiska spaniels.

Lilla Vi, som inte är en spaniel utan en glad golden, har blivit stor och har ändrat sig hon med. Just nu verkar hon mogen, lugn och samlad och det är inte direkt attribut vi tidigare förknippat med den smått galna, kängurustudsande goldentjejen. Kanske är det det pågående löpet som gör det eller så har hon faktiskt mognat och ändrat sig. Duktig att jobba är hon och hon gillar verkligen sina träningspass. Just nu jobbar slottsherren och Vi lite med sök och övning ska väl ge färdighet som det brukar. Hon har rätt så lätt för sig men det märks ibland att hon lite grann kommer av sig i nya miljöer och på nya platser så där behövs lite mer träning och erfarenhet. Fast först får hon löpa klart. Vilket hon nästan gjort och det känns väldigt skönt. De är slut på hanhundstassars steppande och gnisslet i Mer och hela flocken sover nu djupt och tungt i hundrummet tillsynes oberörda av ungefär allt. Jag är också trött fast kvällen bara är ung. Efter att ha lyssnat igenom filmmusiken från ”A star is born” en gång till blir det nog en bok i soffan. Eller rent av nattmössan direkt.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen