Grand finale

Semestern har närmat sig med stormsteg och almanackan talar om att halva juli snart har gått. Jag fattar som vanligt ingenting av det här med tiden, gör mitt bästa för att hänga med och hoppas att sommaren ska vara länge än. Den är lite ostadig just nu, svajig med nyckfullt väder. Jag gillar läget, torkar regnkläder i omgångar men längtar efter varma kvällar och barfota frukostar i trädgården. Det blir väldigt sällan frukost ute här faktiskt. Inte för regnet egentligen. Utan för att slottet ligger lite i skuggsida för morgonsolen och jag är kroniskt morgon pigg och äter frukost innan solen tagit sig över trädtopparna.

Jag knappar fram tiodygns prognosen på väder appen och konstaterar att ingen högsommarvärme väntar i det närmaste heller. Det ostadig verkar fortsätta och temperaturerna stanna någonstans under tjugo grader. Det känns lite fattigt emellertid är det ett perfekt hundträningsväder och jag är ändå glad över att vi inte har de där fyrtiogradera som södra Europa kämpar med nu. Lagom tänker jag, Jag eftersträvar och längtar efter lagom. Men vem gör inte det?

Det är åtminstone lagom varmt den här semesterns första morgon tänker jag och tittar ute över de tysta landskapet. Det är en bra början. Semestern är välkommen oavsett väder. Grand finale på kursverksamheten höll vi igår på magnifika Ulkeröds gård. En hel dags träning i utmanande terräng och krävande vegetation. till det en utsökt lunch och en fin grupp människor och hundar. Hundar som verkligen försöker sitt bästa. Vår uppgift är att lära känna dem väl, låta just det ta tid och förmedla det vi vill ha sagt till dem på ett sätt så det förstår. Lära dem och utbilda dem. Vara medvetna, tydliga och närvarande. Ursäkter och bortförklaringar är för amatörer som Henrik von Eckerman sa i sitt sommarprat. Så sant.

Nu blir det semester då som sagt. Batterierna behöver laddas om, vårens arbete utvärderas och reflekteras över. Dagarna ska tas som de kommer de här två veckorna. Såklart kommer jag att träna hund, tänka hund och skriva. För där går mitt jobb och min hobby helt ihop. Men jag ska göra det när jag vill och helt utan att titta på klockan och fundera över huruvida jag hinner eller inte. Mailen och mobilen kommer att läggas undan till stora delar så svar härifrån lär får vänta ett tag. Så ni vet. Vi ska göra utflyter med såklart, slottsherren och jag, över dagen så där. Låta oss inspireras av vackra miljöer och naturen, fina hus och härliga caféer. Jag ska drömma och längta, vrida och vända och komma tillbaka till arbetet med huvudet fullt av idéer och tankar om vägen vidare framåt. Ganska precis som vanligt med andra ord. Men lite mer utvilad. See you!

1 reaktion på ”Grand finale”

 1. Lena Gustafsson

  Vi önskar dig fina semesterdagar där du hinner tänka alla tankar hela vägen….
  Hade dock önskat dig lite längre ledighet, då jag vet att det är hälsosamt!!

  Hundträning har faktiskt blivit väldigt annorlunda nu än för ca 10 år sedan när man mest testade själv och inte hade erfarenheter att luta sig mot, lite som att famla i blindo. Nu är det verkligen annorlunda när det finns personer med erfarenhet och genomtänkta övningar som hjälper till att finna rätt väg för våra små älsklingar och arbetskamrater.

  Så stort och evigt tack Katarina för ”ditt tänkt” och alla bra övningar du fixar för att vi ska göra rätt från början.

  Sommar-kram från hela vår flock
  *L*

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen