Höst i paradiset

Namnet till Richard Hoberts tredje film i serien om de sju dödssynderna klingar fint tycker jag. Jag gillade Hoberst filmer när jag såg dem. Allra bäst gillade jag den första ”Glädjekällan”. Jag minns att jag blev överraskad av den, vi knäppte på tvn en kväll och av en händelse startade Glädjekällan precis då. En vacker film och jag blev gripen, en film av den sorten som berör och känns. Den bästa sortens film enligt mig. Höst i paradiset var fin den med men olyckligare och lite grymmare men filmens titel är fortsatt vacker och ligger nära till hands en klar oktoberdag mitt i livet när det är som bäst.

Chokladblomma i frostskrud

Vi har haft en ledig dag igen. En sådan som hastigt dyker upp när det planerade inte blir av som planerat. Bästa sortens dag nu för tiden men nära på värsta sorten när jag var yngre. En hel dag utan planer gav rastlöshet och dåligt humör. Det är annorlunda nu då sådana här dagar ligger högt på topplistan. Vi har ägnat dagen åt lite av varje, av att värma oss under solens strålar så mycket vi kunnat då det varit obekvämt kallt i skuggan efter höstens först riktiga frostnatt bland annat. En frostnatt som till slut tog knäcken på squashplantorna och basilikan. Slottsherren har städat bilen fri från lera efter veckans blöta jaktdagar och jag har rensat en rabatt tillsammans med femmånaders cockervalpen Rota. Det gick sådär, några nya hålor har grävts och andra har täppts igen. Jag undrar stilla var det går att få tag på en instruktionsbok om hur man anpassar femmånadersvalpar till trädgårdsskötsel och ogräsrensning. Jag har fixat lite till i butiken med, utan valp, skjortor och lammullströjor från Chevalier är på plats som en början på försäljning av funktionella och snygga jaktkläder för tjejer på Kopparhult. Först ut är som sagt snygga skjortor och lammullströjor som passar lika bra till hundträning som en dag på jobbet. Förhoppningsvis kan vi erbjuda ett större sortiment framöver. Nu återstår bara en spegel i den lilla butiken så man kan se hur stilig man blir i de nya kläderna innan man bestämmer sig helt för köp. Det kan eventuellt bli ett litet bekymmer där eftersom butiken verkligen är liten och platsen för en spegel på väggen är minimal. Kanske kan vi sätta den på dörren? Vi har promenerat med hundarna i omgångar också och njutit av den sällsamt vackra höstdagen. Och bakat kanelbullar dagen efter kanelbullens dag. Det gick utmärkt både att baka och äta dem på ”fel” dag kan jag meddela. Flow och jag tog en tur i mossen och Flow sprang sin vanliga halvmara bland blåbärsriset medan jag gick i behagligare tempo. En stunds träning med retrievrarna hann vi med också, cockrarna fick, och behövde vila efter gårdagen heldag på fasan och rapphönsjakt. Bäst var taggad till tusen och visste inte till sig av glädje över att få hämta apporterna och jag hade fullt sjå att hålla honom på en rimlig nivå. Troligen var jag nog inte långt efter jag heller. Det är så makalöst roligt att kunna träna lite tillsammans igen. Och nödvändigt. Jag tänker att jag behöver göra det mer varje dag, träna hundarna korta stunder på gräsmattan en i taget. Små korta stunder med rena och ordning och redaövningar. För att hålla skärpan högt på både mig och hundarna. Det är så lätt att tappa greppet och falla in i vardagsslentrian. Särskilt nödvändigt med ordning och reda blir det under jaktsäsongen då det har en tendens att tummas på regler och uppförande både här och där.

En stunds retrieverträning strax innan solen gick ner

Vi har fått anledning att fira och gratulera idag med. Det har varit jaktprov i nybörjarklass på b-prov inom avdelning och flera vänner har fått 1a pris för väl utfört arbete. Vi lyfter på hatten och gratulerar och nog är väl ändå 1a priset i nybörjarklass med hundar som startar sin jaktprovskarriär något av det allra finaste.?Känslan av ett väl utfört arbete och en hund som visar fina retrieveregenskaper inför fortsatt träning. Det är fint och väl värt att fira och glädjas över många gånger om. Stort grattis till Ingeborg och goldentiken Isa, Agneta med Bästsonen Boris, Marie och Pernilla med labradortikarna Klara och Eley, och Mirjam med goldentiken Cava. Heja er!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen