I den bästa av världar

När jag öppnar dörren nu på morgonen inser jag direkt att det inte blir någon härlig morgon promenad idag. Kraftiga vindbyar river ner blomlådorna med granris och ljusslingor som jag pysslade i ordning igår och allt ligger nu i trasslig oreda på marken framför mig medan ljusslingan vajar i vinden lodrätt mot väggen. Det var inte så det var tänkt. Samtidigt piskar snöblandat regn mot rutorna och mitt ansikte och till och med hundarna kurar i dörröppningen.

Det blir såklart morgonpromenad idag med men troligen inte en härlig sådan. När jag checkar Smhis rapport inser jag till min förfäran att samma väder ska fortsätta hela dagen. Och jag ska jobba ute tills mörkret kommer. Jag fryser redan vid tanken att ge mig ut. Det finns vissa dagar man kan hålla sig för gapskratt och se fördelarna med inomhusjobb på ett varmt kontor. Idag är en sådan. Men det är onödigt att klaga på vädret, det har hittills aldrig hjälp. Istället tar jag en extra undertröja, laddar mina batteriuppvärmda vantar och letar upp den varmaste halsduken. Och ser fram emot att dricka varmt te och äta nybakade mandelbiscotti när jag kommer in i kväll.
I den bästa av världar skiner alltid solen…eller?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen