It’s nice to have your own dog to talk to

Baby Till gör sig allt mer hemmastadd i slottet och ikväll har hon lekt med unga Lad. Jättekul tyckte den lilla medan Lad var aning bekymrad till en början och inte riktigt verkade förstå hur han skulle närma sig den pipande minihunden. Kul hade de i alla fall och leken tog nästan slut på baby Tills batteri så nu ligger hon på laddning igen. Dagen tillsammans med henne har varit bra. Hon är en mysig valp som efter en lite försiktig inledning blir allt mer kavat. Det är gräsligt mycket pass med en liten valp men rätt roligt också. Särskilt roligt tycker jag det är att se hur hundarna i flocken interagerar med varandra och nykomlingen. Det finns massor att lära av att se hur de ”pratar” med varandra och de måste vara en av de allra största förmånerna man har av att leva med en hel flock hundar.

När valpen legat på laddning under dagen har jag passat på att gå ut med de äldre hundarna. Råkallt och mulet bjöd vädergudarna på idag men det hade vi inga problem med att finna oss i, fast jag var extra glad för den nya mössan för den kom väl till pass i blåsten. Jag tog den svarta unghunden och fröken Vi på en promenad kombinerad med träning i rätt nya marker. Några minnesområde från nya vinklar med ordentliga hinder i terrängen blev dagens utmaning. Den unga svarta fick lite att klura med medan fröken Vi var klockren på sina uppgifter. Ombytta roller från förra veckans liknande träningspass kan man säga. Analysen till mig själv blir att jag måste utmana fröken Vi ännu mer så hon får något att bita i och att jag ska låta den unga svarta jobba mer med självständigt arbete en period nu. Hon är fin på pipan och lydig när jag dirigerar henne, lite i överkant nästan så jag känner att det är dags för en period av mer lössläppt arbete nu. Det tog vi tag i redan under eftermiddagen då jag tog med de både tjejerna ut igen, med sällskap av bruna Mer och la ut ett tennisbollssök med sexton bollar i blåbärsriset i mossen. Vi gick hem igen efter ett lyckat sökarbete med alla sexton bollarna plus en dummy den unga svarta hittade som jag inte hade en aning om att vi tappat bort. Ren bonus alltså.

Imorgon blir det kurs igen och väderprognosen säger sol och sju plusgrader. Något jag glöder mig åt redan nu i kvällsmörkret. Vi behöver allt positvt vi kan uppbringa för att hålla humöret och hoppet uppe nu när världen är mer än vanligt upp och ner och varm vårsol ger fin terapi. Precis som hundträning.

Make love not war.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen