It’s not how big the house is, it’s how happy the home is.

En majkväll av det kyligare slaget, värmen vill inte riktigt infinna sig i år, tog vi en sväng runt åkern för att rasat hundarna och planera lite träningsupplägg. Någon av hundarna fann en tennisboll efter vägen som vi sedan använde för att kasta enkla markeringar över krondiket till hundarna i tur och ordning. Det var som sagt småkyligt och dessutom gråmulet och lerigt i åkerkanten. Varken det bästa vädret eller den trevligaste miljön om man frågar Lyra. Det visade hon tydligt när tennisbollen och markeringsövningen satte igång. Sex förväntansfulla hundar hade hjärnkoll på slottsherren och bollen och väntade ivrigt på att det skulle bli deras tur medan den sjunde hunden satt fyra meter bakom demonstrativt vänd åt andra hållet för att tydligt visa sitt ointresse över att behöva simma över det välfyllda krondiket. Är hon inte charmig så säg. Och visst slapp cockerdrottningen undan. Apporteringsuppdrag ska göras av och med glädje, något Lyra absolut gör när det handlar om viktigare saker, som ett seriöst träningspass eller en jakt och det är ju ändå det viktigaste. 

Lyra har många viljor och åsikter. Bland annat den om val av hanhund och eventuella valpar. Det har gått så långt nu så vi faktiskt har gett upp. Hon slipper undan det med då valpuppfödning och egna ungar inte verkar vara av något större intresse för henne. Slottsherren och jag har istället bestämt oss för något annat. Vill inte Lyra ha egna valpar så adopterar vi en. När vi fick höra att Lyras duktiga halvsyster fått valpar med Vip, som tidigare valt ut som kavaljer till Lyra, så slog vi till. Jag är inte helt övertygad om att Lyra tycker det här med adoption är en god ide det heller men nu får det bli så även om hon tycker annat. Om fjorton dagar ungefär flyttar han in. Lillprinsen från norr. Han mer eller mindre sprang rakt in i vårt liv, rätt oväntat, och slottsherren både gläds och förfasas över hur detta ska bli. Alldeles utmärkt tänker jag. Det brukar det bli när tillfällen dyker upp och man ser till att ta dem, och finns det hjärterum så finns det stjärterum.

4 reaktioner på ”It’s not how big the house is, it’s how happy the home is.”

  1. Lena Gustafsson

    Åh hej å hå – sju hundar!! Gratulerar till tillökningen. Några fler fritidsintressen behöver ni ju inte skaffa i alla fall……
    Grattis-kram från vår lilla lilla flock
    Lena o Christer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen