Just idag är jag stark…

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida

..sjöng Kenta Gustafsson för ungefär hur länge sedan som helst men visst är det fortfarande lika aktuellt för i stort sett alla av oss tänker jag. Vissa dagar är man på topp, vaknar utvilad och stark, redo att möta dagens vedermödor som någon uttryckte det. Några direkta vedermödor känner jag inte av för tillfället men visst har jag bättre och sämre dagar jag med, och självklart gillar jag de starka dagarna allra bäst. Livet är ju liksom lite lättare då.

Hundarna har olika dagar de med. Särskilt med unga hundar känner man av det men även de äldre hundarna har dagar då de inte riktigt är på topp. När de inte riktigt svarar på träningen jag tänkt mig. Jag tragglar inte då. Istället avbryter vi, jag lägger planerna åt sidan och går en avkopplande promenad istället. Det finns alltid minst två vägar att välja mellan tänker jag. Antingen kan man ge sig sjutton på att traggla igenom problemet eller så kan man avstå och vänta in bättre tider. En ny dag och en piggare hund. Eller förare. Själv tror jag inte på tragglet, jag tror det riskerar att skapa mer bekymmer än det löser. Istället tror jag på att ge saker tid. Att ta en paus och komma igen med friska krafter en av de där starka dagarna. Tid är underskattat. Med det inte sagt att man ska ge upp träningen så fort det kommer ett motstånd. Det är inte samma sak. Men att avbryta när man inser att hunden inte har en bra dag är en annan grej. Jag vill ha en positiv känsla och en glad hund i träningen, och en promenad som ersättning för ett planerat träningspass är inte dumt det heller.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen