Kursavslutningar och semester

Jag blickar ut över det solbelysta gröna fälten och tänker på veckan som har varit. En fin sommarvecka med trevliga kursavslutningar för flera av vårens långtidskurser. Tacksamt tänker jag över möjligheten jag fått att få jobba med det jag trivs allra bäst med, djur och människor, och över alla de möten jag bjuds på varje vecka av två och fyrbenta kursdeltagare. Jag känner starkt att det är just här jag vill vara. För stunden är det tänkt att vi ska har ett par veckors semester och tänka på annat men hur tar man semester från en livsstil? Lite planering måste nog få finnas med i semestertankarna ändå. De är ju nu tid finns och inspiration hämtas från utflykter och lediga stunder då tankarna hinner få sväva fritt. Så jag funderar lite över vårens avslutade kurser och fortsättningen framöver. Långtidskurserna har visat sig vara ett bra koncept känner jag. Det är givande för både hundarna och förarna att träffas över tid, att hinna lära känna varandra ordentligt, bli bekväma i gruppen och framförallt hinna träna. För mig är det också värdefullt att få möta ekipagen flera gånger, att få följa utvecklingen, tipsa och ge råd och fila vidare mot helheten. Och jag tycker mig se en tydlig utveckling för ekipagen genom kurserna. Långsiktig målinriktad träning ger bäst resultat. Att man sedan har olika mål med sin träning har ingen betydelse, vi jobbar all mot det mål vi vill nå efter de förutsättningar vi har och det som ges. Några av grupperna har lämnat önskemål om att få fortsätta träna i samma grupp framöver vilket glädjer mig massor. En del andra har önskemål om fortsatt enskild träning och coachning så nu funderar en del kring fortsättningen där med. Lite förändringar i upplägg och tanke kommer det att bli, Uppdaterad information om privatträning finns snart under en egen flik på kurs och utbildningssidan.

Igår kikade slottsherren och jag på ett växthus på utförsäljning. Vi är sugna.Dignande tomatplantor och en förlängd odlingssäsong lockar. Idag ska jag fundera lite till på tid och prioriteringar så får vi se hur det blir. Vi fick oss ett gott skratt när vi läste monteringsanvisningarna till växthuset , fast först skrattade jag inte alls då jag såg anvisningen och alla profiler, skruvar och ritningar. Sådant får min hjärna att gå i baklås medan slottsherren genast utmanas av att sätta igång med monteringen och skruvarna. Ibland är det tur att man är olika. Det roliga kom längre ner i texten under viktiga upplysningar.Så här löd en av punkterna:

Försök inte att satta ihop denna produkt om du är trött, har tagit droger, druckit alkohol eller om du brukar ha yrselattacker.

Fråga är med andra ord om det någonsin kommer att kunna bli ett växthus hos oss. Drogerna är jag inte orolig för men trötthet och yrsel fick jag direkt av att se monteringsritningen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen