Merry Christmas, my love

Så har ett av mina favoritband (ja, jag har rätt många favoriter) släppt en alldeles outstanding jullåt. Magnus Karlsson klara stämma regerar i slottet ikväll och jag är tagen. Texten är smärtsamt vacker. När Weeping Willows står för julmusiken känner jag julstämningen krypa inpå. Och det sentimentala. Är det åldern undrar jag igen?

På spisen puttrar rödvin tillsammans med vitlök, soltorkade tomater och timjan och ljuvliga dofter sprider sig i köket och intilliggande rum. Kanske inte juldofter direkt men fullkomligt ljuvliga oavsett. Rödvinsskyn ska blandas med smör när den svalnat och serveras till hjortkött från hemmaplan och klyftpotatis. Det går nog inte av för hackor när det är klart skulle jag tro. Efter en enkel lunch bestående av knäckebröd (jag gillar knäckebröd) kommer middagen sitta som en smäck. 

Idag var det jobb och kurs halva dagen. Dirigeringskurs med linjer som fokus. Riktigt roligt men stundtals svårt och råkallt, men genomförbart. Tillsammans med trevliga kursdeltagare och hundar kändes det absolut överkomligt trots lite kalla fingrar och tår. Men oj vad jag uppskattar min ideal utomhustemperatur på sådär femton plusgrader.

Efter det fyllde Mer och Bäst och jag på fasanernas foderautomater medan slottsherren var på annat uppdrag. Fasanerna dyker upp lite här och var nu och de verkar cirkulera mellan foderautomaterna och markerna runt dem. Hungriga är de helt uppenbart för nu var maten slut på alla foderstationer. Hundarna sällskapade en stund med dem under utfodringen. Fåglarna måtte ha lärt sig vilka hundar som tillhör flocken för de visar inte en tillstymmelse av rädsla eller försiktighet tillsammans med hundflocken utan går obesvärat och pickar korn mellan de parkerade hundarna. Men när en främmande hund kommer visar de, som tur är, att de faktiskt är flygdugliga också. Somliga säger att fasaner är dumma och smått korkade fåglar men jag undrar faktiskt. Jag tycker de verkar vara läraktiga i högsta grad. 

Idag har mina två yngsta hundar hängt med slottsherren medan jag jobbat och han passade på att träna dem lite med. Ett gyllene tillfälle tänker jag, särskilt för de två små och för mig. Uppstyrd träning och lite hjälp på traven. Jag tror minsann de fick med beröm godkänt båda två. Möjligen en liten knock down på Rota som visade ett visst ointresse i sin sökuppgift till förmån för hjortspår. Hmm.. Men hon tar igen det bara genom sin bedårande uppsyn och valpighet. Evighetsvalpen är nu ett och ett halvt år, sista tussen av valppälsen har till sist fallit av och hon löpte i somras så hon torde anses som vuxen. Men hon är fortsatt riktigt liten och lätt att lyfta upp i famnen med sina knappt tio kilo så hon lär blir min valp för alltid är jag rädd. Unghunden Min visade husse att hon minsann har snappat stoppsignalen och kan den riktigt bra vilket var särskilt kul och lite förvånande eftersom jag ännu inte flyttat stoppsignalen från mina fötter ut i verkligheten. Men träningen jag lagt just vid fötterna har tydligen gett rätt resultat. Fast från och med imorgon är det nog bäst jag tränar de små själv igen tänker jag, för annars kanske jag inte får dem tillbaka..

Och så delar jag texten från Weeping Willows nya julllåt:

Merry Christmas, my love

This Years Christmas is different, it’s not like before.
The gingel bells don’t bring joy anymore.
The spirit is distant it passes me by.
I look out the window and gaze at the sky.

..For a sign from above
Can You see me down here?
Merry Christmas, my Love

And a Happy New Year’

I sit by the fires till’ I don’t get warm.
Its snowing outside, in my heart the rain falls.
No gifts to be opend, no toast to be shared.
But I drink to the memories and the good times we had.

And the stars up above
You’ll have there somewhere.
Merry Christmas, my Love.
And a Happy New Year.

This Years Christmas is different, ’cause you’re not around.
The gingle bells make the loneliess sound
I wish you were here, to drink the same drink
You’re all that I want, you’re all that I need.

And every stars up above
all night stayes so clear.
Merry Christmas, my Love
And a Happy New Year

1 reaktion på ”Merry Christmas, my love”

 1. Oj oj oj, detta låter sorgligt – låten alltså! Måste nog också lyssna på den.
  Visst önskar vi alla ”absent friends” en fin, om än mycket annorlunda jul. Alla har det inte så bra som vi med relationer till hundar och träning mm.
  En lite tidig julhälsning från vår lilla flock som verkligen förgyller våra dagar just nu……..
  Niki, Vera, Roffe
  GOD JUL
  Lena & Christer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen