När tröttheten kommer smygande

På kvällen när jag blir trött ter sig den tidiga morgonens alla ideer och projekt både tröttsamma och ogenomförbara. Det är så lätt att ladda på för fullt morgonen är ny och jag är pigg och förtagssam. Betydligt värre är det om kvällarna. Så jag gör väl som jag brukar, sover på saken och vaknar pigg och alert med ännu fler projekt på gång imorgon.

Unghundarna är ungefär som jag, de vaknar pigga och fulla med upptåg varje dag. Pocketcockern mötte jag på frysboxen när jag kom ner i morse. Ett plats väl så bra som någon annat förmodar jag. Den svarta unghunden höll sig på golvet, som tur var, men viftade glatt med hela kroppen så grindarna slog igen och det kändes som jag fick piskrapp på mina bara ben av den glada svansen. Hur kan rimligen en mjuk labradorsvans vara så hård? De vuxna hundarna sov vidare, de har ingen brådska med att stiga upp om det inte vankas mat. Jag tänker att jag borde ta tillvara på den friden som ändå råder nu. Annat lär det blir om en dryg vecka när den nya valpen äntrar slottet. Det blir till att valpsäkra och plocka undan en del men i ärlighetens namn är det nog inte så mycket av det vi behöver göra eftersom unghunden alldeles nyss klivit ur valpstadiet och vi inte tagit oss för att justera tillbaka mattor och sådant. Det är liksom ingen ide eftersom det ständigt tycks flytta in nya valpar hos oss.

Värmen ska komma tillbaka. Den kommer säkert också att pigga upp lite. Som jag längtar efter att sitta på altanen i solnedgången utan vinterjacka eller paraply. Jag kan ta knottet nu känner jag , jag är beredd och i desperat behov av värme och torka så knotten får gå. Med regn och kommande värme växer gräset kopiöst och det gillar jag. det passar så fint för att jobba med unghundens noggrannhet och närsöksuppgifter efter att jag noga gått igenom marken så inga små djurungar ligger där. Jag funderar över växlingen mellan styrd och självständig, mellan hög fart och lågt tempo i sökuppgiften. Hur jag ska göra det tydligare och få en lugnt metodiskt närsök som inte blir mekaniskt. Kanske kommer jag på någon bra lösning under nattens drömmar. Vi får se.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen