One of a kind

Vi sitter bänkade på altanen igen och tar del av en i raden av nästan oändligt många fina sommarkvällar hittills denna sommaren. Grillen är tänd och vinet upphällt. Ett par hundar vilar runt fötterna, men bara ett par eftersom fröken Vi är på väg ut ur höglöp och det definitivt är lugnast att hålla tikar och hanar åtskilda just nu. För husfridens skull om inte annat. Och så lilla Flow då, som får ha eget rum med tratt och konvalescens, så ingen glad flockkamrat får för sig att leka lite eller kanske vårda hennes kladdiga öga och slicka rent. Den komplikationen behöver inte ögat nu då det är alldeles tillräckligt komplicerat som det redan är. Imorgon får vi åka iväg på ett extra efterkontroll då ögat är mer infekterat än vad det borde. Jag tackar den moderna tekniken och möjligheten att fota och skicka bilder vi mobilen. På det sättet har Flows veterinär kunnat följa ögat och händelseförloppet under dagarna. Allt var inte bättre förr! Slottsherren och jag kikar lite på den monsterlika Flow med det otäcka ögat och tänker att hon är allt rätt okej ändå den lilla, och förlorar hon ögat så är väl enögda hundar rätt charmiga de med. Speciell har hon varit sedan start och skulle hon bli enögd på det så blir hon verkligen ”one of a kind”. Naturen brukar ju vara makalöst smart i sådana här fall med och Flow lär troligen kompensera sin nedsatta syn med att utveckla de andra sinnena ännu mer. Tänk vilken fantastisk näsa hon måste få. Det blir inte många fåglar som kommer att gå säkra för den. Jag såg förresten en man på ett klipp från ett program liknande idol för ett par dagar sedan. Han hade blivit blind på äldre dagar och hade först när synen försvunnit upptäckt sin musiktalang ordentligt. Vilken röst gubben hade. Jag undrar hur det hade blivit om ha inte förlorat synen. Hade inte ”musikörat” vaknat riktigt då? Kanske blir det så för Flow med tänker jag, inte musik kanske, men att hon blir femjävlig på något annat. Det återstår att se och egentligen tjänar det inget till att spekulera i förväg. Vi vet ju inte hur det går med ögat än, men det kan väl aldrig skada att förbereda sig lite tänker jag. Flow själv skuttar runt i sin tratt och verkar rätt nöjd med tillvaron trots ögat. Positiv och obekymrad så som cockrar brukar vara.

Vi tog en paus i ögonproblematiken och oron idag och målade den nya fasaden på badrummet. Något måste man ju ändå sysselsätta sig med och målningen är nödvändig. Getingboet i överkant mot taket ställde till det en del och ett stund på trappstegen var jag omsvärmad av griniga getingar. Inget önskvärt läge så då fick vi ta en paus till getingarna lugnat ner sig. Vi förlängde pausen med en tur till en sjö med grabbarna och Lyra. Måla kan vi göra en annan dag. Ett besök vi en vacker skogsjö är en lisa för själen för både två och fyrbenta och dåliga ögon, löp ,getingar och andra små eller större bekymmer glöms fort bort. Lakrits och Bäst fick varsin hyfsat lång vattendirigering, ett blindskick och en dubbelmarkering på land medan Lyra och Mer fick nöja sig med delar av programmet. Vi tränade grabbarna sparsamt då två tikar i höglöp under tio dagar gjort att de bränt orimliga mängder energi och dessutom inte ätit i nivå med vad de förbrukar. En överansträngning är inte precis vad de behöver ovanpå det. När löpen lägger sig nu blir det till att göda dem lite så är de snart tillbaka på banan fulladdade med ny ork, och energi till att utföra längre arbetspass.

Jag har skördat i pallkragarna med, lök och ärtor bland annat. Det gäller att rädda det som räddas kan då torkan slagit till ordentligt här nu. Gräsmattan börjar bli gul som förra året och blasten på potatisen slokar och vissnar så potatisen behöver plockas upp. Vi hämtar vatten i dunkar med fyrhjulingen i en källa för att vattna det viktigaste. Den nya fjärilsrabatten, tomatplantorna och sommarblommorna i kruka. Allt för att hålla liv i dem tills regnet kommer. Enligt smhi kan det komma redan i natt och det vore både trevligt och välkommet. Vi har fått en del rapporter idag med, från vänner som är på provet i Danmark där vi skulle varit med, från andra vänner på goldenklubbens klubbmästerskap och från ännu fler vänner på prov turne i norra Sverige. Bra har det gått också! Heja er och stort grattis! Lite extra grattis till kompisen Tina med Lakritssonen Larry med, som tagit en 1a i elitklass på debuten i klassen. Skål allihopa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen