På ett eller annat sätt

Den hunden jag släpper iväg först har alltid övertaget. Det tänkte jag på under morgonens rastningsrundor med tillhörande infälld följsamhetsträning. När jag släpper iväg dem en i taget för att rasta sig efter att de varit följsamma en stund är det verkligen så att den hunden om får frikommando först på köpet för ett övertag över de andra. Det yttrar sig lite på olika vis beroende på vilken av hundarna det är men det är ändå tydligt. Av samma anledning för därför de hundarna som har lite övertag redan i förväg ofta vänta till sist. Jag kan bjuda de andra på det tänker jag. Dessutom blir hela situationen lite lugnare och behagligare för alla inblandande, så varför inte?

Vi har fyra tranor här nu och de trumpetar glatt och högljutt i vanlig ordning. Jag undrar om båda paren tänker stanna och häcka här eller om ett av dem bara är på genomresa? Det var överhuvudtaget ett intensivt fågelliv är tidigt i morse med flera fåglar som säkert kommit för att stanna och andra snart på väg vidare mot andra marker. Det är fantastiskt att ha dem alla här och känna och höra våren ta nya tag om oss. Underbart! Fast smhi har slängt in en liten snöflinga i torsdagens väderprognos. För närvarande låtsas jag inte se den och tänker att de milda vindarna säkert hinner späs på innan torsdagen så vi får regn istället. Jag tar faktiskt mycket hellre regn nu även om jag redan klafsar till anklarna i lera.

Jag tror Lyra är nöjd med sin födelsedag så här långt. Först morgonpromenad och sedan egen tid och sökträning med slottsherren och middag toppat med mjukmat på burk. Och nu ligger hon i puben med en Kong fylld av godis. Jag tror faktiskt inte hon önskar sig så mycket mer av sin födelsedag. Möjligen skulle det vara en fältfågeljakt då. Det gör däremot jag. Jag hade önskat lite mer av dagen. Jag ville firat både Lyra och vårdagjämningen lite bättre men istället sprang varmvattenberedaren läck och jag fick migrän. Det hörde inte ihop egentligen. Det vara bara slumpen igen och migränen var inte vattenläckans fel, det var på gång ändå och blir så ibland. Nu har huvudvärken gett sig av igen som tur är och en rörmokare kommer och räddar oss från kallvattenduschandet om några dagar. Allt löser sig som vanligt. Och det som inte gör det ordnar sig ändå. På ett eller annat sätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen