På stadig grund

Jag är bra på att påpeka för våra kursdeltagare hur viktigt det är med grundträningen. Att bygga en stabil grund att jobba vidare ifrån. En grund som håller för det målet man senare vill uppnå. Att säkra upp och lägga kloss till kloss så resultatet blir stadigt. Att det inte finns några genvägar och att ”fusk” i grundarbetet alltid slår tillbaka förr eller senare. Jag undrar bara varför jag har en sådan tydlig tendens att slarva med det själv? Det påminner mig något om en körskolelärare jag hade en gång för längesedan när jag skulle fixa körkortet. ”Ni ska inte göra som jag gör ni SKA GÖRA SOM JAG SÄGER” skrek han en gång åt mig och två andra elever då vi lite försynt påpekade att han struntade i högerregeln när han skulle skjutsa oss till tågstationen eller vart vi nu skulle. Högerregeln är alltid högerregeln och i Alingsås där vi körde är den dessutom i det närmaste helig. Hela innerstaden är uppbyggd på högerregeln och jag kan väl inte direkt säga att körskolelärare gav ett förtroendegivande intryck. Jag vill vara bättre än så som hundinstruktör. Jag vill såklart föregå med gott exempel. Så här ska grundtränas rejält. Det är förstås Flow det gäller nu, den smått galna cockervalpen, och jag vet ju så väl vad som behövs. Riktigt bra grunder att hålla fast i för den smått skenande valpen. Springa och söka kan hon, det området har hon en medfödd naturbegåvning på. Det har hon inte på samma sätt vad det gäller lydnad, kontroll och självbehärskning så det är där vi jobbar nu. Bit för bit, kloss för kloss. Mot ett hållbart resultat tänker jag mig.

Idag har vi mött våren i solen på fälten tillsammans med goda vänner. Vi har tränat hund, såklart, till vårsol och fågelsång och haft en riktigt fin dag. Min gula Bäst har dessutom gått alldeles lysande, jag är nöjd och glad och förhoppningsfull och just nu känner vi oss rätt oslagbara. Känslan kanske är över redan imorgon men just nu njuter jag. Med favoritvinet i glaset, hundarna vid fötterna och Phosphorescent i högtalarna firar vi dagen. Carpe diem!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen