Repetition är kunskapens moder

Idag har det varit sol! Välbehövlig sol.
”sol ute , sol inne
sol i hjärta, sol i sinne”
Versen man läst på ett antal av de nu för tiden nästan utrotade köksbonaderna är fin.
Det har varit lite svårt med det ett tag, att finna solen både i höstmörkret och i sinnet. Men idag var den här, på alla plan. Underbart!

Energin har sprutat i kapp med solskenet och flocken och jag har promenerat och tränat. En skogsmulle promenad med Flow blev det också, en sådan där mullepromenad där vi upptäcker, upplever och utforskar. Och tränar på att vara nära och uppmärksam. Där varje spontan kontakt från Flows sida leder till belöning.

Någon klok människa har sagt det som står i överskriften. ”Repetition är kunskapens moder” Det gäller i allra högsta grad både människor och hundar. Även små söta valpar. Ju fler gånger jag repeterar något desto bättre blir jag på det. Kanelbullarna blir bättre ju fler jag bakar och ärenden på internetbanken går allt snabbare och lättare för varje gång jag gör dem. Det gör hundarnas högerslag med, blir bättre och säkrare om jag bara ger dem tid att repetera. Många repetitioner under lång tid. Och backar tillbaka och repeterar basicövningarna om igen om jag av en eller annan anledning haft ett uppehåll i träningen. Resultat och framgång beror väldigt sällan på tillfälligheter eller tur, vare sig det gäller lyckade kanelbullar eller jaktprovsvinster, det hänger mer på träning, träning och träning. Och tålamod.
De gula och jag fick oss själva en tankeställare idag med tanke på inläggets överskrift. Jag slarvar nämligen med repetitionerna och resultaten blir där efter. Så idag har vi repeterat en del, höger, vänster och ut med rätt rejäla avstånd och terrängsvårigheter. Och jag tycker mig se att vi har gjort framsteg och fått resultat. Tryggheten som jag tyckt mig känna hos Bäst det senaste halvåret blir bara bättre och nu har vi avancerat rejält i tilliten, även om vi har en bra bit kvar. Han har varit lite klurig med sådan träning den goda Bäst och vi har haft en ganska knackig väg framåt. Men varje litet steg framåt är i alla fall ett steg åt rätt håll.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen