Sommarlängtan

Igår en smula vårkänslor och idag tillbaka till midvintern. Snön föll i stora flingor under morgonen trots att väderappen envist hävdade sol från klarblå himmel. Vad passar väl då bättre än att njuta av det vintervita men samtidigt planera för aktiviteter i värme och försommargrönska? (En del knott lär det säkert bli med men dem förtränger vi just nu.) Eftersom önskemål har inkommit om ett sommarläger under en helg med övernattning och kurskvällar med träning inför wt start med unga hundar så blir det lite sådant här på Kopparhult när sommaren närmar sig. Mer information hittar du på kurssidan. 

Från Wikipedia:

Midvinter är tiden mitt i vintern.

Ordet används sedan åtminstone 1700-talet i två helt olika betydelser, dels för den mörkaste tiden av vintern kring det astronomiska vintersolståndet den 21 eller 22 december (då det ibland är mer höstlikt än vinterlikt), dels för den kallaste delen av vintern, ungefär tiden från mitten på januari till mitten på februari.

I äldre nordisk tradition var midvinter, miðjum vetri, den 14 februari.[1] Detta hängde samman med en äldre, troligen förkristen, indelning av året i sommar- och vinterhalvår (halvår hette misseri), där den 13 eller 14 januari var mitt i vinterhalvåret.[2] Denna äldre tradition förlorade betydelse då den julianska kalendern efter hand fick större inflytande.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen