The golden days

Sätter ägg på kokning, startar radion, lägger fram blåbär på upptining, tar en sväng in i badrummet och får lite färg på ögonen framför spegeln och sedan är jag redo att möta dagen över en kopp te och frukost medan hundarna mornar sig i hundhagen. Ungefär så. Var dag är den andra lik. Och jag älskar det! Möjligheten att planera min dag och ha tid varje morgon för mina vardagsrutiner utan att stressa eller skynda. När sysslorna är klara och ljuset är här tar jag ett par ordentliga morgonpromenaderna efter att ha matat fåglar och kaniner, retrievrarna först och cockrarna efter det. Samma varje dag. Morgonstund har otvivelaktigt guld i mund!

Dagen fortsätter sedan ofta med lite administrativt arbete, fakturering, svara på mail och sådana saker med morgontrötta Rota vid fötterna. Alltid är det något som släpar efter där på skrivbordet. Tiden vill inte riktigt räcka till. Eller är det kanske min bristfälliga motivation till alltför djupgående pappersarbete? Passionen i mitt fall ligger ganska långt från pappershögarna och betydligt närmare hundträningen, odlingen, målningen och det praktiska arbetet även om jag emellanåt förvånar mig själv genom att verkligen tycka det är kul med siffrorna och alla papper. När jag sedan ledsnar på skrivbordsjobbet tar jag ett tag med hundrum och tvättmaskin, städar undan lite, bäddar för hundarna och startat en tvättmaskin. I bästa fall blir det sedan en stund med träning för egna hundar innan privatelever och kurser ligger tar vid.Jag tror bestämt att även förmiddag och eftermiddag har guld i mund och kvällen är inte sämre. A golden day helt enkelt. Varje dag i stort sett, och jag klagar inte.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen