The power of wool

Glöden fanns kvar när jag vaknade i morse. Lusten att träna och utvecklas låg högst på listan för dagens absoluta ”måsten”. Glad över att ha en unghund som lever upp till förväntningarna var, och är, jag taggad till tusen. Men först fanns de vanliga dagliga sysslorna att ta tag i och ett tidigt spännande morgonbesök. Charlotte från CC wool hade vägarna förbi och kom hit med nya hundfällar och ett par av deras fina ullbäddar. Det är kul att få ett ”ansikte” på någon man pratat med i telefon och haft mycket mailkontakt med och vi var såklart väldigt glada att också få möjligheten att fylla vår lilla butik med ullprodukter till hundar av absolut högts kvalitet. Det finns inget bättre än naturmaterial och ull ligger väldigt högt i topp vad det gäller funktion och användbarhet. Det finns inte en liggdyna i världen av syntetmaterial som slår ullens förmågor att hålla hunden varm, torr och bekväm. Några av ullens unika egenskaper, är bland annat:

Ull andas i både kyla och värme. ’

Ull håller upp till trettiofem procent fukt utan att kyla.

Ull är nedbrytningsbart.

Ull är slitstarkt och formbart.

De nya hundbäddarna Charlotte hade med sig är gjorda av ull rakt igenom, inget skumgummi eller annan plast. Dessutom tillverkas bäddarna i Sverige, av ull från svenska betande får som håller landskapet öppet. Läderdetaljerna på bäddarna kommer av skinn från svenska tackor. Genomtänkt hela vägen med andra ord,  precis så som vi vill att det ska vara. Visst kostar bäddarna en del, självklart gör de det. Men det kan absolut vara värt att spara lite längre till en sällanköpsvara av riktigt hög kvalitet istället för att köpa flera billiga. Det gynnar både hundarna, det svenska företagarna, klimatet och landsbygden. Slottets drottning har redan siktat in sig på den mindre bädden. Den skulle passa henne utmärkt och vem är jag att neka henne det? Den största bädden skulle absolut pryda pubgolvet och göra hundarnas kvällsvistelse märkbart mysigare så en sådan får det nog bli med. Jag kan riktigt se framför mig hur de rullar ihop sig i den efter en en lång jaktdag en ruggig höstkväll medan slottsherren och jag sjunker ner i clubfåtöljerna med varsin whisky i glasen placerade på den gamla mjöltunnan. Det är något att se fram emot när hösten kommer. Fast först tar vi vår och sommar. Gärna långa sådana tack.

Efter besöket blev det träning som planerat. Och promenader. Det blev lite basicträning av närsök med den unga svarta och nedstoppade tennisbollar. Förutom en gammal ölflaska av glas som störde träningen(hon övervägde att apportera den med) gick det utmärkt. Några skick tillbaka på mot känt område med stor entusiasm blev det med. Pocketcockern var inte riktigt på hugget idag däremot, där saknades lita av hennes vanliga entusiasm och iver. Å andra sidan var det rätt bekvämt. Inte vet jag vad hennes tillfälliga lugn berodde på men jag undrade såklart, och bekymrade mig lite över det, men bara lite. Inte ens en pocketcocker kan väl vara på hugget precis hela tiden tänker jag. På eftermiddagen lade jag upp en träning för slottsherren och Vi och då fick den unga svarta hänga på igen och finna sig i den ”tråkträning” som består av att trava runt i markerna och placera ut dummy för de äldre hundarna. En riktigt bra träning det med faktiskt. Dagen avslutades med ett pass för de mer slipade hundarna med dolda linjer, störningsmarkeringar och annat. Efter det var vi genomfrusna av de friska nordvästliga vindarna och bestämde oss för att det fick räcka med träning för dagen till förmån för betydligt behagligare inomhustemperaturer och god mat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen