”The way I see it. If you want the rainbow, you gotta put up with the rain” -Dolly Parton

Nu kommer den där tiden när det är skönt att gå in och värma sig när mörkret kommer. Borta är vidöppna dörrar och fönster, bromsar och flugor i mängd och dynorna till utestolarna. Istället funderar jag starkt över om det är dags att starta värmepumpen, hur många stearinljus jag ska tända och var jag la mina raggsockar när vinter och kyla städas bort någon gång i vår. 

Vi har haft utomordentligt trevlig fredag tillsammans med goda vänner och träning för Oliver igen. Bra träning, utsökt mat och riktigt bra septemberväder är svårslaget. Det fanns bara två minus egentligen, att jag inte kunde vara med tillsammans med Bäst eftersom han fortsatt inte är okej i höger farm och att jag drabbades av en huvudvärksattack av den värre sorten som satte mig helt ur spel för några timmar. Som tur var gick det över igen och jag kunde återgå till att vara någorlunda social och funktionell igen. Att träna för Oliver är alltid givnade och att se honom lägga upp övningar och lotsa människor och hundar genom dem på sitt alltid lika ödmjuka sätt är en bra ersättning när man inte kan vara med och träna själv. Diskussionerna efter träningspassen i gemenskapen över en god bit mat blir som pricken över i. Oslagbart för en hundträningsnörd som mig. 

Dagen idag har varit något avslagen för min del på grund av den inledande huvudvärken men hundarna har promenerats och vi fyllde ännu en påse med guldgula kantareller. På sen eftermiddagen piggnade jag till rejält när jag fick meddelande av kompisen och kusinen Nettan att hon och Jipp fått 1a pris på b-prov. Vilken underbart härlig nyhet! Jubel och fanfarer! Huvudvärken rann av så pass att slottsherren och jag kunde ta cockrarna på ett träningspass och söka av ett stycke mark för att valla hem fasaner på vift. Med trötta och nöjda hundar i bäddarna ska vi nu lagom till mörkret kommer grilla en bit kött i regnställ. En ny upplevelse, men vad gör man när grillen är förberedd och regnet som skulle komma först vid midnatt redan är här. Man gillar läget förmodar jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen