Time to catch up

Det luktar sommar och semester när jag öppnar dörren till husvagnen på gårdsplanen för att hämta några papperstallrikar till dagens middag. (eftersom vi fortsatt är utan diskbänk och köksavlopp kör vi den enkla vägen) Doftminnen är spännande och husvagnslukten ger semesterfeeling och doser av välbehag. Semestrar med husvagn, enkelhet och feelgood känsla. Att kuska runt och upptäcka och uppleva med husvagn är fint. Nya resmål och överraskningar dyker upp efter vägen, som den gången när vi valde en kustväg i Blekinge och oväntat hamnade i fiskeläget Kristianopel med rosor och ringmur. Vilken pärla! Och vi som inte ens visste att Kristianopel existerade och än mindre hade hört namnet innan. En topp tio upplevelse! Känslan av total avkoppling och obegränsat med oplanerad tid är makalöst fin när man reser runt sådär med och jag blir inte ens rastlös. Fina dagar och fina minnen att spara på.

Just den där lediga oplanerad tiden är jag ute efter nu, åtminstone korta stunder av den. Det rullar liksom på lite i snabbaste laget. Det blir lite paradoxalt eftersom jag vill, och drömmer om, att ”downshifta” men inte har tid att hinna göra det. Det tål att tänkas över. Jag vill inte att maj och våren ska rusa ifrån mig så som det känns att den gör i år, jag vill hinna känna in och ta emot. Så det får bli lite ändring på det helt enkelt.

”Slow down and enjoy life. It’s not only the scenery you miss by going fast- you also miss the sense of where you are going and why”  Eddie Cantor

Till helgen ska Bäst och Lakrits ta med oss på Tullgarn game fair och vi ska starta på den stora lagtävlingen där tillsammans med grabbarnas uppfödare. Det blir grejer det. Vi har varit där förut men det blir första gången för Lakrits och Bäst. Jag undrar hur våra ”bonnhundar” ska fixa mässmiljön, kommer de att klara av att fokusera på arbetsuppgifterna bland alla de störningar det blir på ett sådant mässområde? Kommer de att hålla ihop mentalt? Och kommer jag att göra det? Vi får se hur det blir, men både fyr och tvåbenta lär troligen ha riktigt roligt och vara rejält trötta när vi rullar hemåt på söndagkväll i alla fall. Och vara många erfarenheter rikare.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen