Vi valde fel..

Jag tror Lyra tycker det. Hon tyckte inte alls att Mer var rätt val av hane till hennes kommande valpar. Det verkade som hon mer hade tänkt sig en stor, stark stilig gul labradorhane. Av förklarliga skäl var det inte aktuellt. Överhuvudtaget. Nu är höglöpet definitivt över och vi får finna oss i att vara utan valpkull till våren. Men vad är väl en bal på slottet. Vi får ladda om till nästa löp istället och klura lite på hur vi ska lura in Lyra i våra planer. Skam den som ger sig.
Samtidigt som Lyra tackade nej till Mer så blev han pappa till en annan fin kull om fem valpar hos Lotta på kennel Alillys. Fyra svarta och en röd föddes i natt. Så vi får i alla fall chans att följa en kull med Mervalpar på lite lagom avstånd. Inte fel det heller.
Idag har vi varit hela dagen som funktionärer på spanielprov. I många plusgrader och milt duggregn till skillnad från gårdagens vackra vinterdag. Ett öppenklass fältprov med fjorton startande hundar. Kul att träffa likasinnade och titta på hundarbete hela dagen samtidigt som vi trampade många steg i fina marker och hll reda på startande och katalognummer och annat. Tankar och ideer väcks också, såklart, och funderingar om sökstil, fart och den ständigt återkommande vinden. Alltid nytt att lära och ta in och de är väl det som gör det så spännande och utmanade med jakt och jaktprov. Efter spanielprovet idag och en rolig retrieverträning med vänner igår är motivationen på topp. Nu ska jag leta upp lite roliga filmer och artiklar på nätet och gräva ner mig lite till retriever och spanielträning. Jag ska planera med, och kanske lägga upp lite mål för 2019. Jag gillar ju som bekant att planera fast jag brukar akta mig för att sätta upp alltför bestämda mål. Mål har nämligen en tendens att stressa mig på flera håll. De blir lätt för stora, ogreppbara och omöjliga i största allmänhet. Små delmål som får dyka upp efterhand känns bättre. Lite mer carpe diem och lite mindre struktur. Fast de större målen lurar där i bakgrunden ändå förstås även om jag inte är den där strukturerade träningsmänniskan som för träningsdagbok och bockar av. Och med tiden brukar jag faktiskt nå målen trots allt. Ett steg mot kommande mål är att vara lite mer petig med vissa detaljer. Lagom många detaljer. Träningen får inte bli så detaljstyrd så jag missar helheten men lite petigare med några saker ska jag vara. Måste jag vara rättare sagt. Och förhoppningsvis lite mer strukturerad, åtminstone så mycket så jag slipper snubbla över mina egna dubbelbokningar i almanackan. Ett mål så bra som något annat.

Never give up on things that make you smile!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen