Whatever makes you smile

Det är valborgsmässoaftons kväll och jag tar de hundarna som haft tråkigast idag på en promenad medan slottsherren förbereder grillen. Tråkiga dagar ska tas igen med besked tycker tydligen äckliga Lillie och rullar sig i någons sorts slaktavfall i ett yttepyttekort obevakat ögonblick. Hon stinker som en hel avfallshög och jag surar när vi går hem. De andra slokar lite de med för stämningen som var så trevlig alldeles nyss har totalt ändrat karaktär. Hemma får Lillie en dusch med vattenkannan och schampo i trädgården för jag vill inte ens ha in henne över tröskeln och jag ids inte leta upp slangvindan och koppla in den. Efter en stund luktar hon riktigt gott och jag ta in den goda doften från maten på grillen utan att få kväljningskänslor. Allt lugnar sig och valborgsmässoafton kan fortsätta firas med god mat och tuggben utan fler missöden. Så här långt i alla fall.

Två trötta unghundar ha slocknat i bäddarna efter maten. De har varit med oss på workingtest idag, Game of Susegården som gick av stapeln på Susegården utanför Halmstad. För ovanlighets skull var det också ett spanielwt vilket var extra kul. Jag blir glad av se små energiska spaniels och följer dem (oftast) med ett leende på läpparna och sådant som för en att le behöver man ta vara på. Vi anmälde Lad och Till. Det kände spännande att få pröva trots att helgen blev uppbokad lite i överkant. Men ibland måste man passa på även om det blir lite mycket. Whatever makes you smile.

Den unga gula labradoren fick hänga med och mingla i provmiljön hon med för jag tror att det kan göra henne gott att komma en bit hemifrån och få intryck av annat än åkermark, hemmaskog och dovhjortor. Jag tror det börjar bli lite akut med att hon får vidga sina vyer. Det tänker jag att det är för lilla Till med därav anledningen att jag anmälde till workingtesten. Själva provet var upplagt svårare än vad jag räknat med men lilla Till gjorde ändå en bra insats med den ringa träning och erfarenhet hon hunnit få och jag fick lite tankar om vilken del av träningen jag behöver lägga mer krut på. Bra information att ta med hem och i det stora hela var jag nöjd med dagen. Lad var också med, han strulade till det lite för sig med markeringarna eftersom han släppte fokus på dummyn i luften för att hålla koll på slottsherren. Så kan det också bli. I övrigt tuffade han på som ungefär som förväntat. Tryggt och stabilt med andra ord. Nu blir det till att träna vidare hemma med dem båda och förankra det som påbörjats. Fast behöver de en vilodag eller två och jag ska ladda inför morgondagens två grupper som kommer för träning. Det är skönt att inte hinna ha långtråkigt tänker jag och undrar om detär okej att gå och lägga sig innan solen gått ner. Trött.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen