Ännu en fin i det närmaste vårdag..

Jag äter ostbågar medan en fasangryta puttrar på spisen och Leonard Cohen sjunger med sin dova stämma i stereon för mig. Fasangrytan ligger helt i linje med mina tankar om självhushållning, klimatbesparing och att ta vara på det som skjuts vid jakterna. Då är det sämre med ostbågarna, som jag inte kan försvara på ett enda sätt. Men några få laster kanske är okej? Cohen är lika bäst som vanligt och han hjälper mig att komma ner i varv och känna in. Alltid. Nu sprider sig dofterna av örter, vitlök, vitt vin och annat gott i slottet och jag känner mig tillfreds. Hur grytan kommer att smaka veta jag såklart inte än men hur den än smakar så är känslan rätt. Nästan rätt, ett litet minus finns i att vi inte odlat rotsellerin själva, den är inte ens närproducerad faktiskt och vi har piffat till grytan med några kryddstarka korvar som definitivt inte var lokalproducerade men åtminstone helsvenska. Nästa steg är flexitarian men kanske är jag inte där helt än. Potatisen vi ska ha till väger däremot upp lite grand. Inköpt för all del men hyfsat närproducerad från fält på Varaslätten. Vi handlar faktiskt en hel del i Vara nu för tiden. Vi åker dit med ojämna mellanrum för att hämta foder och tillbehör på en av nordens största zoogrossister som råkar ligga just i Vara. Då brukar vi också passa på att handla och uträtta en del ärende där. Ica butiken har blivit lite av en favorit då de satsar hårt på närproducerat och det de lokala bönder odlar. Och så har vi ju anrika och makalösa konditori Nordpolen och Kronans restaurang med lunchbuffe och ett av de bästa salladsbord jag skådat och det fina konserthuset med världsartister. Mycket annat finns i Vara med och jag trivs i det lilla samhället där man kan shoppa klädd precis hur som helst och ändå passa in. Leran och lantbruket är liksom en given del även mitt i samhället. Vi får oss ett och annat gott skratt in emellan med, åt den grova skaraborgsdialekten och jag funderar ibland över hur vi lyckades hamna i Vara av alla ställen. En av de platser som jag som ung tyckte var något av det ”bonnigaste” som fanns och i det närmaste världens ände. Igår skrattade vi gott åt expediten på systembolaget som tyckte vi var smarta som tog en ”lööda” att packa det vi handlade i. Vi skrattade inte åt henne såklart, vi skrattade med henne och den roliga dialekten när vi gick ut med vår ”lööda” med öl och en halvflaska vin (rätt sort fanns inte i helflaska, där är möjligen en nackdel med ett mindre samhälle)

Jag har sått fröer idag med. Fyllt rader med små fröer i odlingsbänken. Nu ligger de där i väntan på vårvärmen. Jag och fröerna är för en gångs skull förberedda och fröerna kan börja gro så snart solen och värmen kommer, inne har tomatfröerna försiktigt kikat upp och ärtskotten och krassen är färdiga för första skörden. Det tar sig!

Igår hade vi en trevlig WT träning här på Kopparhult. Stationer på öppenklassnivå med väntan, skytt och funktionär och sådant som brukar ingå på wt. Jag tror vi fick till en lagom svårighetsnivå och lite olika utmaningar i upplägg och utförande. En fin eftermiddag och en bra förberedelse för att känna av hur man ligger till inför vårens starter. Efterfrågan på dagen var rätt så stor så vem vet vi kanske gör vi om det en gång till lite längre fram. Idag har fina Lakritssonen Sam varit här med matte på träning. Eftersom träningskompisen Amie skadat sig så ryckte Vi och husse in som stand in. En fin träning där unghundarna verkligen visade att de tagit ett rejält kliv framåt i träningen. Det är alltid så kul med unga hundar och jag blir så inspirerad. Lovande unghundar sätter ju dessutom extra guldkant på träningen och får en att känna lite extra och förstå varför det är så kul att hålla på just med hundar. Eller djur överhuvudtaget kanske. Min egen unghund, den svarta omedelbara cockern, har också varit riktigt fin idag. Bilden och planen känns klar för mig sedan slottsherrens och min genomgång häromdagen och idag var jag målmedveten, strukturerad och framförallt alert och inte helt oväntat fick jag med mig Flow bättre än tidigare. En hund gör det vi låter den göra, oavkortat.

Aim high, dream big! And fulfill it..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen