I det enkla bor det vackra

Are you happy in this modern world?
Or do you need more?
Is there somethin´ else you´re searchin’ for?

Några textrader ur låten Shallow från filmen A star is born. Vilken hit den blev, både filmen och låten. Textraderna är tänkvärda med. Var det bättre förr? Har vi svårare att vara lyckliga i den moderna världen? Vad är det egentligen vi strävar efter. För strävar tycks alla göra hela tiden. Jag kan längta tillbaka till enkelheten hos mormor och morfar. Där det lilla räckte så väldigt bra och tiden verkade finnas i överflöd utan att vi hade långtråkigt på något enda sätt. Inget överflöd av något men alldeles tillräckligt av allt. Att känna glädjen av nyplockade sommarblommor i en vas på en nystruken duk på ett rangligt bord på en sliten veranda utan att känna behov av något mer än just det.

En viss strävan måste väl finnas såklart, en strävan och längtan som tar oss vidare framåt. Som förhoppningsvis ger oss erfarenhet och gör oss bättre på det vi håller på med och intresserar oss för. Som hundförare i vårt fall. Idag har vi haft en elitträningsgrupp här igen och det är som alltid så roligt att se hundars och förares utveckling och att diskutera och fundera runt hur man kan utmana och utvecklas ännu mer med anpassning till just den hunden man har i änden av kopplet. Alla dessa hundar och alla dessa människor där vi alla har något att lära av varandra. Nu kurar vi en efter en fin dag medan regnet smattrar mot rutorna och vinden piskar. Vi analyserar dagen lite och planerar nästa kurstillfälles upplägg. Jag funderar lite på Flows vidare träning med. Vi har varit ute en sväng idag också och jag är fortsatt nöjd med det svarta yrvädret. Eller egentligen mest nöjd med mig själv då jag känner att jag har en strukturerad plan att följa och att jag faktiskt följer den. Nu ska jag bara se till att fortsätta att göra det med. Under betydligt längre tid än tre dagar..

Övervintrade machesalladsfröer som nu börjar gro i en av pallkragarna i den i stort sett obefintliga vårvärmen.

1 reaktion på ”I det enkla bor det vackra”

  1. Ja jag tror vi har svårare att hänga med i lyckan nu. Förr var det grannens nya bil som lockade eller kompisens jeans.. nu är det genom alla sociala medier hela världen vi jämför oss med och den lilla lyckan som kommer inifrån den hinns inte med i bruset. Tack för en trevlig blogg.
    Helena.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen