And the message is clear

Jennie igen! Fast med Shiv, räserråttan, den här gången. Ett excellent i nkl på labradorklubbens b-prov i Kungälv idag. Hurra så bra!! GRATTIS!!

Här har det körts bort grenar från körsbärsträden och planerats sommarblommor efter en trevlig utflykt till en mysig handelsträdgård där plånboken i stort sett tömdes. Det går vansinnigt fort att göra slut på pengar på sådana ställen men jag tröstar mig med att vi har de vackra blommorna att titta på hela långa sommaren så det kan absolut vara värt en hel del. Det blev en lite annorlunda färgskala på årets blommor, från blekgult till aprikos och rost med inslag av vitt. Inte en enda rosa blomma för ovanlighetens skull. Gräsmattan blev klippt med och lilla Till som börjar bli stor fick åka fyrhjuling för första gången. Hon satt i min famn med öronen fladdrande i vinddraget och verkade påtagligt nöjd med det. När hon blir äldre får hon stå på tanken som de andra cockrarna gör tänker jag men vi inleder lite försiktigt såhär.

På kvällen åkte vi till en skogsjö för nytta och nöje. Vädret har varit fantastisk idag med nära på sommartemperaturer och bara svag vind, så vad passade väl bättre än ett kvällsdopp? För hundarna. Fröken Vi var på hugget. Hon älskar att åka till sjön med några apporter, hon älskar apporter på land och allt annat med men sjön sätter absolut guldkant på tillställningen för hennes del. Hon missar inte en chans till ett bad och vattenapportering och ikväll var hon så pass på hugget att hon tog minsta vink som en tillåtelse till att kasta sig i. Eller dyka som hon faktiskt gör. Kastar sig ut med huvudet sänkt mellan de framsträckta frambenen. Vi har aldrig haft en hund som dykt på det viset förut faktiskt men nu har vi en. Ikväll fick vi dock hejda dykningarna och hennes framfart eftersom det faktiskt inte alls var hennes tur hela tiden även om hon tyckte det. Jag fick hjälpa henne med att ta sig i kragen så det blev ordning och reda. De är nyttiga de där lektionerna vid sjön när hela flocken är med tänker jag, särskilt för de yngre hundarna. Att sitta lugnt och vänta på sin tur i en hel grupp av hundar bland plaskande apporter är krävande nyttigt och nödvändigt. Fröken Vi tillhör i och för sig de äldre hundarna och kan absolut redan det här flera gånger om men ikväll var hon yster som en kalv på grönbete. Budskapet var klart, för henne var det här roligare än en heldag på Liseberg.

1 reaktion på ”And the message is clear”

  1. Lena Gustafsson

    Åh Jennie, vilket flow ni har! Så duktiga, vad blir härnäst…..
    STORT GRATTIS
    Lena m flock

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen