Ännu en dag i paradiset

… eller något liknande åt det hållet. Vi har ett snyggt köksgolv att gå på, vackra lister längs väggarna i köket och spisen är inkopplad. Underskåpen där diskbänken ska tillbaka är nästan på plats och det är tätat och fint runt alla vatten och avloppsrör så att ingen liten grå ovälkommen ska komma in. Inte den vägen i alla fall. Därför höll slottsherren på att få spel nu ikväll då vi båda hörde ljudet av ett ihärdigt gnagande någonstans i golvet intill köket när vi kom in för kvällen. Någon mer än slottsherren är heligt förbannad. Fast av annan anledning. Jag ser hur den lilla grå musen sitter och svär under köksbänken där något lagt igen hela autobahn och hindrat hans väg mot komposthinken, och hoppas samtidigt att silikonet och tätningen hunnit härda.

Idag har det varit spanielkurs på Kopparhult, eller apporteringskurs för spaniel är väl mer rätt att kalla det. En härlig blandning av springrar och cockrar, åldrar och färger. Spaniels är roliga, kvicktänkta och utmanande och så deras outtröttliga smittsamma energi. Energin är verkligen beundransvärd och jag önskar att jag hade åtminstone en liten del av den. Alla borde får förmånen att ha och träna en spaniel brukar jag tänka. Det är verkligen en upplevelse och väldigt kul. Men efter att ha försökt få till ett hyfsat fungerande liv tillsammans med Flow de senaste månaderna tänker jag att alla kanske faktiskt inte orkar med att ha en egen spaniel. För att orka med somliga spanielindivider behöver man nog vara utrustad med en ängels tålamod, inte ta sig själv på för stort allvar och till det ha en stor portion humor för att lyckas hitta de där små stunderna av flow. Fast det är klart om man aldrig prövar får man aldrig veta hur kul det kan vara, så en spaniel bör nog alla ha trots allt.  

Till kvällen kom regnet och vi kunde med gott samvete gå in och påbörja den evighetslånga torkningen mot ett dammfritt hem. Jag undrar om vi någonsin når fram till det? Men å andra sidan, vad spelar det för roll när det är så mycket roligare med ett riktigt bra närsök? Imorgon torkar vi vidare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen