Ännu en dag

”Det kommer att bli bra det här ” säger slottsherren tröstande medan valpen far runt som en maniac i soffan och jag är nära på att tappa både förståndet och omdömet helt. Aktivare valp har jag sällan upplevt,  eventuellt bara någon enstaka gång under mitt snart trettioåriga liv med hundar tror jag. Utmaningen jag så hett önskat och längtat efter är utan tvivel här. Och det är försent att dra tillbaka önskan.. Just nu önskar jag bara rast och ro och vila. Och att få gå på konsert och se Albin Lee Meldau och kanske en bioföreställning tillsammans med slottsherren och se ” A star is born” med Lady Gaga och Bradley Cooper. Albin är bara så bra och filmen med Cooper och Gaga tycks innehålla båda kärlek, tanke och skägg och jag gillar allt det skarpt. Jag har hört mig för med, om hur många som dör i filmen och om det är det är mycket olycklig kärlek. Det ska det inte vara så då ska jag nog både orka med den och uppskatta den. Död och olycklig kärlek finns det alldeles för mycket av runt omkring  oss så det orkar jag inte hantera mer än i den nivån jag måste.

Idag har vi haft elitklass träning med en ny grupp. Så kul! Det är en fantastiskt förmån att faktiskt få arbeta med något man brinner för och jag blir glad och nöjd ända in i själen när jag ser hundar och förare samarbeta och förstå varandra med små, små medel. Det är minst lika fint, äkta och vackert som en romantisk film med lyckligt slut. Stort tack för idag alla ni som förgyllt min. Med stor tacksamhet för livet och vad det ger sätter vi oss snart och äter en god middag och reflekterar lite över dagen och hur bra vi har det. Tack.

2 reaktioner på ”Ännu en dag”

  1. Ja, inte blev vi besvikna på ”Så mycket bättre” idag heller, håller med om att Albin är en ny frisk fläkt både för själen och det musikaliska. Monica Z har ju också ”den där pricksäkra känslan” på ett sätt man av outgrundlig anledning uppskattar mer efter hennes död än innan – sorgligt, eller kanske naturligt!!

    Visst är det också härligt med de äldre hundarna (fanns även en yngre idag) som ett gammalt äktenskap, man känner varann rätt väl och får stå ut med de små egenheter man lagt sig till med och inte filat bort i tid!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen