Måndag hela veckan

För min del får det gärna vara måndag varje dag. Jag gillar måndagar. Kanske för att jag att jag har förmånen att jobba med det jag trivs med och kan planera min dag och mina arbetsveckor. När man jobbar med det man brinner för behövs varken fredagar, semester eller pension. Däremot behövs vila och tid för återhämtning. För visst kan det bli för mycket även av det roliga. Ett sätt att återhämta sig i små omgångar är att promenera i skog och mark med hundarna. Så det ser jag till att göra varje dag. Ett annat sätt för mig är att träna hundarna i lugn och ro. I morse blev cockrarnas promenad också en träningsrunda. De fick söka i frostigt gräs och vissna ormbunkar. Mer fick söka där terrängen tillät på grund av ögat medan Lyra fick röja ordentligt i snår och buskar. Jag lär mig mycket av cockrarna. Av att studera deras arbetssätt och sök. Hur de utnyttjar vinden och använder den och av att läsa deras kroppsspråk när de finner vittring. Dessutom blir jag inspirerad och glad av deras energi och intensitet. Är jag bara koncentrerad och för hund med full närvaro får jag massa input att ta del av från träningen med dem. Och jag vill lära mig. Just nu önskar jag mig lite mer tid för spanielträning, lite bättre koncentration,en riktigt bra och erfaren spanielförare att studera i träning och jakt och en egen bössa. Jag tror bestämt att jag ska ta tag i det kommande år. Skaffa mig den där bössan, sätta igång med skyttet och leta upp någon intressant spanielkurs att delta på. Och kanske ett par lektioner i mindfulness för koncentrationens skull.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen