Bäst är den träningen som blir av

Träning behöver inte alltid vara så genomtänkt, strukturerad och ske i rejäla pass. Det går fint att ta tillfället när det kommer och träna korta stunder. Lite träning är bättre än ingen träning. Det gäller väl egen motionsträning såväl som hundträning. Jag får upp pulsen varje morgon då jag har ett litet kort gymnastikpass jag gör, det tar inte mycket mer än sju minuter faktiskt men det tar emot lite varje gång jag lägger det röda liggunderlaget på golvet vid kaminen. Kroppen protesterar och helst vill jag gå direkt till köket och fylla min kopp med varmt välgörande te och sjunka ner på stolen vid köksön. Ibland funderar jag över om det är meningsfullt med sju minutersträningspass överhuvudtaget. Men jag gör det ändå. Tvingar kroppen genom de sju minutrarna. Kanske skulle jag skulle försöka boka upp mig på ett riktigt träningspass på något gym eller så. Men risken är stor att det inte blir av.  Jag trivs inte riktigt på gym och det är svårt att hitta en passande tid i almanackan och bäst är ändå den träningen som faktiskt blir av och det blir ju de där sju minutrarna varje vardagsmorgon, så jag fortsätter. Om man sedan lägger ihop alla sju minutrarna med fem vardagar varje vecka och håller på ett tag så låter det väldigt mycket bättre. Jag har hållit på med den är morgongymnastiken sedan ett par år nu så sammantaget blir det ganska mycket träningstid och faktiskt en eller annan mag och armmuskel. Sju minuter gånger fem vardagar gånger femtiotvåveckor varje år, minus ca fem semesterveckor blir faktiskt hela ettusensexhundrafyrtiofem minuter varje år och det är ju inte fy skam. Så om jag tränar mina hundar sju minuter varje dag också så blir det i slutänden en ansenlig mängd träningstid som faktiskt ger resultat. Långsiktigt och över tid. Sju minuter om dagen året om borde man ju rimligen kunna avsätta för träning av hunden även om man har ett fullspäckat schema. Och om det inte finns plats för de sju minutrarna är det nog dags att se över sin vardag och sina prioriteringar och kanske överväga om man har tid att ha hund överhuvudtaget. Helst skulle man såklart vilja kunna avsätta ett par timmar varje dag för hundträningen men om man nu inte kan det så är faktiskt sju minuter okej ändå, för bäst är den träningen som blir av. Jag tror det får bli en målsättning i år. Sju minuters träning för min egen hälsa och sju minuters träning per hund varje dag. Med mig själv och åtta hundar i flocken blir det sextitre minuter om dagen. Det borde jag rimligen klara av. Såklart ska vi träna ”på riktigt” också med riktigt rejäla, strukturerade och planerade träningspass så ofta vi bara kan. Med de sju minutrarna i botten så känns det som att vi grundar bra inför den träningen och inför det eventuellt uppdykande dåliga samvetet som kan ramla över mig de dagarna då tiden för den riktiga träningen inte räcker till.

För en tid sedan blev Mer far till en fin kull om fem valpar. Här är några foton på tre avunderverken. För visst är det riktiga underverk! Och att kalla dem bedårande är snudd på en underdrift. Fotona har jag lånat av Charlotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen