Det rör på sig

Lyra hänger med mig idag. Hon löper och det börjar närma sig allvar så för säkert skull får hon hållas ifrån grabbarna. Hon surar lite över det där hon ligger på vildsvinsfällen i puben. Hon kunde nog tänka sig en flirt istället. Bara hon får bestämma med vem av dem och när. Att grabbarna skulle ställa upp behöver jag inte fundera närmare över, de står givakt alla tre vid grinden och väntar och hoppas. Förgäves denna gången. De har ju varit med förr alla tre och vet vad det handlar om. Jag som inte kan släppa det där avelsintresset tycker det är alldeles extra kul att följa deras avkommors liv och leverne. Mers valpar med Jilla där uppe i norr är alldeles underbara nu, jag följer dem på bild och film och skrattar gott åt deras upptåg. En tikvalp ur kullen flyttar ner till oss, fast inte hem till flocken utan till en god vän som vi ska deläga valpen med. Jag kikar på valparna på fotona och undrar vem av dem det blir. Den goldenfärgade, röda, bruna med vita sockar, den svarta eller kanske en orange roan? Vi väntar tålmodigt. En bra hund är som bekant ingen färg men visst är det roligt med färgvariationen. En annan tikvalp har också joinat Kopparhultsflocken fast lite på avstånd. En bedårande söt dotter till Lakrits syster Lizz. Hon delägs med en god vän hon med och vi hyser en stor framtidstro till den lilla samtidigt som vi vet att det är så mycket som ska stämma, så mycket som ska vara helt, rent, bra och sunt. Men hoppas och drömmer gör vi såklart. I Danmark har Bästs dotter med Smilla, fina och duktiga Veide som bor hos Aase tagt ett första pris i nybörjarklass på b-prov och dessutom fått ett alldeles lysande resultat på höft och armbågsleds röntgen. Vi glädjer oss med Aase och ser blickar förhoppnigsfullt framåt. Lakritssonen Sam med matte gjorde debut på workingtest i helgen med mycket fint resultat,dessutom belönade han och matte Åsa med domarens val på en station. Heja! På samma workingtest fast i elitklassen deltog Lena med Roffe från Kopparhult. Roffe som hunnit bli åtta år är lika pigg och energisk som alltid, även de belönades med domarens val på en svår dubbelmarkeringsstation. Fint jobbat! Det händer massa mer med många fler avkommor med såklart, det är bara det att jag inte riktigt har kolla på alla. Ett kollektivt grattis är nog på sin plats för det är inte meningen att missa någon.

Igår när jag tränade Flow en stund på gräsmattan lyckades hon med konststycket att trassla in pälsen på sitt i öra i mitt örhänge vid en avlämning. Jag undrar hur det ens är möjligt men det var det. Med hela munnen full av kaninboll hoppade hon upp på mitt knä när jag satt på huk för att lämna av bollen. Jag gillar hennes närhet och uppmuntrar gärna att hon trycker bollen mot mitt ansikte vilket hon gjorde nu och trasslet var ett faktum. Inte gick det att få loss örat heller så jag fick dämpa en spralliga cockern med en hand medan jag tråcklade loss örhänget ur örat med den andra så hon kunde lämna av bollen. En något omständlig avlämning skulle man kunna kalla det. Snart ska vi ut och träna igen men först ska retrievrarna och jag ta en sväng och lägga upp dagens öppenklassträning på lite nygamla marker.

Det händer lite mer nytt här med, inga revolutionerande saker kanske men ändå. Badrummet har fått ett nytt fönster. En uppgradering till ett riktigt bra sådant som jag dessutom klarar att öppna och stänga själv utan pall. Den sista biten fasad byts ut på slottets fasad med och efter det ska väggväxthuset monteras där. Det borgar för en riktigt bra tomatskörd nästa säsong. Vi utökar den lilla butiken för våra kursare och andra hund och jaktintresserade med. Vi har blivit återförsäljare för bland annat engelska Ruff & Tumble. https://ruffandtumbledogcoats.com/ Jättekul tycker jag eftersom deras tanke och produkter ligger helt i linje med de hundbadrockar vi själva tillverkat tidigare. Första beställningen är gjord och kommer att finnas i butiken om ett par veckor. Ytterligare samarbetspartner är på gång, mer om det kommer till hösten.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen