Det är så många vardagar

Mitt bland bra träningsdagar, goda vänner och fina provresultat trängs en väldig massa vardagar. Vardagar med en flock hundar som ibland spretar åt alla håll. Det händer att jag blir vansinnigt trött på våra egna hundar dessa vardagar och då särskilt på lilla Flow. Hennes intensitet knäcker mig nästan. Hur kan man bara vara så aktiv? Mina funderingar om Flow i gårdagens inlägg fortsätter. Om jag tidigare sagt att jag önskar att alla ska få chans att ha en egen cocker så känns det numera som jag bestämt skulle avråda alla, eller åtminstone be dem att tänka både en och två gånger innan de skaffar en cocker. Tiderna kan ändras som man brukar säga. Eller är det jag och min ork som förändrats?

Bland alla putsade fasader på sociala medier och i snygga magasin talas det sällan om intensiva unghundar och genomtrötta valpägare. Det verkar nästan inte okej att ens nämna att det ganska ofta är jobbigt med unghundar och valpar. Knäckande rent av. Men det är klart man skaffar ju hunden som hobby och för att ha roligt tillsammans så det är väl det man vill lyfta fram. Rosaskimrande romantiska promenader med lös hund mot solnedgången och lyckade träningspass är nog vad alla hundägare önskar. Inte tio månaders unghundar som fortfarande kissar inne, biter sönder de dyraste kängorna och skäller ut grannen som promenerar förbi. Nåväl ingen har väl någonsin lovat att något ska vara enkelt så det är väl bara att bita i. Och ta hjälp när och om man behöver. Det är okej att inte vara en lyckad hundägare och unghundsfostrare. Det är okej både att be om hjälp och att vara trött och uppgiven. Dessutom blir det i nästan alla fall alltid bättre med tiden. Med rätt hjälp och träning och en portion mognad. Vissa dagar har jag varit så trött på söta Flow så jag varit på väg att ge upp. Men så sitter där en liten jävel på min axel och viskar i mitt öra. ”Skam den som ger sig”. Och hör och häpna, vi gör framsteg nu. I vår relation och i vår träning. Idag tränade vi tillsammans och det gick utmärkt. Vanlig enkel basicträning i och för sig, men med Flow känns det mer i stil med högsta vinsten. För hon är ju inte riktigt som andra den lilla svarta arbetsmyran.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen