Inget är omöjligt.. eller?

Fingrar smattrar över tangentbordet denna tidiga sista majmorgon. Solen är tillbaka från klarblå himmel och även om det fortfarande är kylslaget så välkomnar jag solen. En heldag med regn och blåst som den igår räcker med råge såhär i slutet av maj. Motvilligt inser jag att det är dags att vända blad i almanackan imorgon. Maj, årets bästa månad, är redan över och ännu en gång förundras jag över dagarnas förmåga att rinna förbi mig. Jag försöker se det som ett gott tecken ändå, tiden sägs ju gå fort när man har roligt och roligt har jag.

Slottsherren pysslade i köket igår medan jag höll kurs i regnet och rastade hundar. I bästa Ernststil löste han det omöjliga och lite till. Nu sitter utdragslådorna på plats i de nya stommarna och vi kan börja fylla på med husgeråd igen. De där lådinsatserna satte oss på prov en del igår. Eller rättare sagt IKEA med personal satte oss på prov. Vi tog en tur dit i regnvädret igår, för att komplettera den nya delen av köket med lådinsatser och tillbehör. Mycket väl medvetna om att IKEA bytt kökssystem för några år sedan tog vi en kölapp till köksavdelningen för att få reda på hur vi skulle hitta rätt i hyllorna i det stora lagret. När vårt nummer i kön för enklare frågor ropades upp förklarade jag vårt ärende för tjejen bakom skrivbordet. ”Det går inte” sa hon de olika kökssystem passar inte ihop”. En kort stund trodde jag hon skämtade med mig så jag frågade igen men fick samma svar. ”Det går inte, måtten stämmer inte” sa hon en gång till. Få svar triggar mig så mycket som just påståendet ”det går inte” så jag upprepade samma fråga en gång till fast lite tydligare. Det hjälpte inte, snarare tvärtom, och expediten gjorde ingen ansats till att komma ned något förslag eller förklara varför det inte gick, så vi gick därifrån, resonerade en stund med varandra och bestämde oss för att det ska gå. Vi  letade upp en ledig dator, letade upp lådornas hyllplacering i lagret och åkte hem lite smågriniga med fyra insatslådor som inte passade. 

Och visst gick det! Med en händig man(eller kvinna för den delen), en borrmaskin och lite nya hål sitter utdragslådorna på plats. Och det går till och med att dra ut den och stänga igen. Jag har god lust att skriva ett brev till IKEA chefen om vatruhusets tråkiga inställning. Det är stor skillnad på ”Det går inte” och ”det går men det kräver att du lägger ner en del arbete och borrar lite nya hål”. Särskilt i en tid då vi alla uppmanas att återvinna, återbruka och ta vara på sådant som fungerar. Där IKEA anser sig göra en stor insats för miljön och klimatet rimmar det dåligt med att informera kunder om att de måste byta ut i stort sett nya kök till ännu nyare för att de ändrat måtten så lådor och fronter inte passar det tidigare systemet. Det är väl som alla större företag förstås, de vill få oss att konsumera och köpa nytt. Kanske var tjejen på köksavdelningen tillsagd att svara det går inte” för att vi istället skulle köpa ett helt kök? Vad vet jag. Men jag vet att IKEAS kundtjänst denna gången fick rejält med minuspoäng av oss. 

Som alltid går det mesta att överföra till träningen av hundar. Ibland när man står inför ett bekymmer i träningen eller ett beteende hos hunden som man inte trivs med så kan det kännas nästan omöjligt. Då kan man ställa sig frågan om det kommer att gå att lösa. Att säga att det inte kommer att gå är kanske att ta i, troligen kommer det att gå men det kräver tålamod, tid och beslutsamhet för att nå dit. Hur mycket av den varan man är beredd att lägga ner är upp till varje förare. Finns motivationen till det är det helt klart värt ett försök. Om inte så skaffar man istället nytt och börjar om. Och det behöver absolut inte vara fel det heller. Livet är fullt av vägval och nya möjligheter, man får försöka följa magkänslan och hänga med bara.

1 reaktion på ”Inget är omöjligt.. eller?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen