Keep the faith

På  morgonens promenader satt jag mig en stund på en sten i skogen. Powerwalks i alla ära men det är lätt att man missar en del av det vackra i den höga hastigheten. Därav stunden på stenen där jag satt och tittade upp mot grantopparna och den blå himlen och såg dimman som lätta över åkern när jag vred ner blicken. Skönsjungande fåglar och kuttrande duvor hörde jag med och på avstånd arbetade en motorsåg. När jag satt där kom hundarna fram till mig en efter en, klättrade försiktigt upp i knät eller satte sig intill. Någon bearbetade beslutsamt en pinne vid mina fötter och en annan lade sig att vila. Just så vill jag att det ska vara tänker jag, att hundarna väljer att vara med mig för att de trivs med det. Inte för att jag ger dem godis eller erbjuder en rolig boll eller lek utan för att de trivs med att vara tillsammans med mig. De gillar min närvaro och jag deras. Trygghet, tillit och teamkänsla. Samma känsla som jag för övrigt vill ska genomsyra träningen, jakterna och allt annat vi gör gemensamt. 

Med fulladdade batterier tog jag sedan tag i en lång dags arbete i vårsolen medan hundarna vilade. Fyra labradorer, två golden och en ung cocker fick jag  förmånen att träffa idag. Tacksam över det. Inte förrän mörkret gjorde det nära på omöjligt att se apporterna var det slut för dagen. Trött och nöjd kunde jag sedan dra mig tillbaka in i slottet där mat och en mugg hett te hägrade. En fin dag fast schemat blev tajt. Än så länge har jag inte riktigt lyckats klura ut hur jag ska kunna boka in kortare raster mellan eleverna i bokningssystemet. Programmet vill inte riktigt ta mina anvisningar på den punkten men jag hoppas kunna lösa det med hjälp av supporten. Tanken är att det ska finnas små pauser och andningsluckor i arbetsschemat under dagen och att den inte ska gå i ett som det gör nu. Det kommer så snart jag får systemet att samarbeta i frågan.

 

 

1 reaktion på ”Keep the faith”

  1. Så fint. Har själv reflekterat över det de senaste dagarna, närheten och ”myset” med hundarna, det spontana och den härliga känslan när de söker kontakt. Inte mycket som slår det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen