Komma ikapp och samla ihop.

Valpen far som en virvelvind över golvet med stolsdynan av fårskinn i ett stadigt grepp, girar runt clubfåtöljen och in under bordet och drar sedan med bredsladd rätt in i köksön. Förvånad tappar hon taget om fårskinnsdynan och jag är snabb med att rädda den. Lilla Lass är kul. Och energisk. Kanske den busigaste valpen jag haft? En av de busigaste i alla fall. Fast valparna har varit många och jag glömmer fort så jag har möjligen fel. Nu sover hon vid mina fötter, ihoprullad i den lilla biabädden som trots hennes omilda behandling fortfarande är hel. De andra hundarna har också kommit in för kvällen och lagt sig tillrätta på fällar och i bäddarna. Stunderna på kvällen när alla kommit till ro är fina. Som en tyst sammanfattning och tacksamhet över dagen som precis passerat finner vi ro i vårt krypin. Tillfreds med tystnaden och mörkret utanför. Komma ikapp och samla ihop. Imorgon blir det nya tag..

..och troligen inte särskilt tyst alls för vi ska få hjälp att bygga en ny altan och fixa en dörr och eventuellt lite till. Men hammarslagen kommer troligen inte att eka för det mesta skruvas väl nu för tiden men ljud av diverse maskiner lär det blir och lite extra ljud från hundarna också förmodligen för gulliga Lillie tycker främmande människor är suspekta och unga Vinga tycker Lillie är suspekt när hon skäller och Lyra gillar inte att någon annan än hon själv låter och jag gillar inte när någon skäller överhuvudtaget. Så det lär nog bli lite rundgång innan jag styrt upp eländet tänker jag. Jämmer. Eller så överraskar vi varandra allihopa och är snälla och fromma som små lamm och tyst och fint finner i oss i den ovana situationen med främmande människor i och utanför slottet i vår väl inrutade vardag. Som jag gillar den, vardagen, de inrutade vardagsmorgnarna, mina tysta egna morgontimmar utan krav på att vara social annat än med hundarna. Några få dagar med besök sätter mig på ända och ur balans och får mig att längta hett efter vanlig tråkig vardagsordning igen. Helst omgående. Jag undrar om jag är på väg att bli enstöring på riktigt?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen